Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Prodaja državne imovine: od moćnih jurilica do gradskih automobila. Ili ipak možda vlastita naplatna kućica?

TRCZ automobili održat će u subotu 6 lipnja, usmenu javnu dražbu pokretnina u prostoru TRCZ automobila d.o.o, Ljudevita Posavskog 43, 10 360 Sesvete, s početkom u 9 sati.
03. lipnja 2020. u 11:39 1442 prikaza
TRCZ automobili
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/7

Predmeti prodaje bit će sredstva koja su rashodovale državne institucije i trgovačka društva poput Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Grad Zagreb, Hrvatske autoceste d.o.o., Hrvatskih vode, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske agencija za plaćanje u poljoprivredi, Nastavnog zavod za hitnu medicinu.

Predmete prodaje čine 152 predmeta dražbe. Bilo da tražite moćne jurilice (Audi A4 3.0 TDI, A6), luksuzne Škode Superb, praktične gradske automobile Fiat punto, BMW motore, ili ste zainteresirani za naplatne kućice HAC-a koje jednostavnpo možete prenamijeniti u praktične kioske, na licitacijama TRCZ-a svatko može naći nešto prema svojim željama.

Uobičajeno visok interes očekuje se za osobne automobile iz gotovo svih klasa: gradske automobile, koja ponuditelji najčešće odabiru kao drugo osobno vozilo u kućanstvu kao i za teretna vozila i kombije. Također, u ponudi imate kosilice, a možete postati i ponosni vlasnik silosnog posipača. Možda nemate mogućnost nabave privatnog tenkića za hitne intervencije, ali u Land Rover Defenderu sigurno ćete se osjećati sigurnije.

S obzirom na epidemiološku situciju i poštivanje mjera socijalnog distanciranja, predmeti dražbe su razvrstani u 4 skupine sa vremenima početka licitacija prema rsporedu objavljenom na stranicama TRCZ-a.. Pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10 % početne cijene za svako vozilo iz grupe prema navedim terminima, uz uvjet da s jednom uplatnicom dražbi može pristupiti samo jedna osoba, i to pod uvjetom da je uplaćena jamčevina vezana uz vozilo koje se nalazi u grupi prema navedenom rasporedu, a minimalna jamčevina iznosi 200,00 kn.

Kako funkcionira licitacija?

"Pravo sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10 % početne cijene za svako vozilo, a minimalna jamčevina iznosi 200,00 kn. Prilikom uplate potrebno je obavezno naznačiti za koje vozilo se plaća jamčevina. Osoba koja uplati jamčevinu za pojedino vozilo, a isto vozilo ne bude licitirano, smatra se da je odustala od kupovine i time gubi pravo na povrat uplaćene jamčevine. 

Jamčevine se mogu platiti u gotovini  prilikom pregleda 4. i 5.6.2020. godine od 10.00 do 14.00 sati na blagajni TRCZ automobila d.o.o, Ljudevita Posavskog 43, 10 360 Sesvete. Jamčevine se mogu uplatiti i putem virmana (uplata mora biti provedena najkasnije  do petka, 5.6.2020. do 12.00 sati) na račun TRCZ AUTOMOBILI d.o.o., Zagrebačka banka, IBAN HR6423600001101444888 za sva vozila. U poziv na broj potrebno je naznačiti redni broj vozila, a ako se plaćanje vrši za više vozila potrebno je brojeve odvojiti crticom.

Tijekom javne dražbe početne cijene se mogu podizati za minimalni iznos od 200,00 kn. Ukoliko izlicitirana cijena dostigne više od dvostruke vrijednosti početne cijene, osoba koja je izlicitirala na licu mjesta plaća 10% (od izlicitirane cijene) dodatne jamčevine.

TRCZ automobili | Autor : Promo Foto: Promo

Osoba koja izlicitira određeno vozilo dužna je u roku 3 dana uplatiti izlicitirani iznos, u suprotnom se smatra da je odustala od kupnje te gubi pravo na povrat jamčevine. Vozila su neispitana, moguće neispravna ili nekompletna, prodaja vozila se vrši po načelu „VIĐENO-KUPLJENO“ što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi. Za izlicitirana vozila uplate/isporuke vrše se u periodu od 8.8.2020.(ponedjeljak) do 10.06.2020. (srijeda), u terminu od 09.00 do 14.00 sati na blagajni društva TRCZ AUTOMOBILI d.o.o., Ljudevita Posavskog 43, 10 360 Sesvete.

TRCZ automobili | Autor : Promo Foto: Promo

Izlazni račun izdaje se isključivo na ime fizičke/pravne osobe koja je vozilo izlicitirala. Ukoliko se uplaćeno vozilo ne preuzme u roku od 7 dana nakon licitacije, naplaćuje se ležarina od 50,00 kn za svaki naredni dan. Povrat jamčevine uplaćene u gotovini za osobe koje nisu izlicitirale niti  jedno vozilo, vrši se isključivo odmah nakon Javne dražbe, a osobe koje su uplatile virmanom obavit će se u roku od 10 dana uz dostavu broja računa uplatitelja", stoji u uputama o licitaciji.

Cjelokupnu ponudu može pogledati na sljedećem linku.

Danijel Popović
Moja je cura pala u nesvijest kad su nam u banci rekli da mi je Jugoton uplatio milijun maraka za album
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva