Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE VIJESTI ZA AUTOMOBILSKU INDUSTRIJU

Prodaja automobila u Kini u 2019. pala 8,2 posto

Automobili na kineskim cestama
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL
1/2
14.01.2020.
u 07:41

Kineska proizvodnja vozila smanjila se, pak, u 2019. godini za 7,5 posto.

Prodaja vozila u Kini nastavila se smanjivati u prosincu prošle godine, pa je u cijeloj 2019. godini pala za 8,2 posto, pokazali su u ponedjeljak objavljeni podaci Kineske udruge proizvođača automobila (CAAM).

Kineska proizvodnja vozila smanjila se, pak, u 2019. godini za 7,5 posto.

Ukupno je prošle godine u Kini proizvedeno 25,712 milijuna automobila, a prodano ih je 25,77 milijuna. Unatoč padu, i proizvodnja i prodaja i dalje su najviše u svijetu, ističu u CAAM-u.

Prodaja putničkih automobila, koja čine 83 posto ukupne prodaje vozila, pala je na godišnjoj razini 9,6 posto. Proizvodnja se smanjila 9,2 posto.

U prosincu prodaja automobila blago je oslabila, za 0,1 posto.

Pozivajući se na mjesečne trendove, CAAM je zaključio da se stanje u kineskoj proizvodnji i prodaji automobila postupno poboljšava.

Video: Sony predstavio model električnog automobila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije