Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi kvartal 2013.

Prodaja automobila u Hrvatskoj pala 44, a u EU 10 posto

audi a3 sedan (1)
Audi
20.04.2013.
u 20:30

U europskoj automobilskoj industriji sada je višak od 30 do 35 posto kapaciteta, a čak 15 do 20 tvornica radi s pola i manje svojih mogućnosti.

Prema podacima Udruge europskih proizvođača automobila (ACEA), broj registriranih novih automobila u Europi u prvom kvartalu ove godine manji je 9,8 posto nego u istom razdoblju lani, a u ožujku manji je 10,2 posto nego lanjskog ožujka, navodi euroreport.hr.

U europskoj automobilskoj industriji sada je višak od 30 do 35 posto kapaciteta, a čak 15 do 20 tvornica radi s pola i manje svojih mogućnosti, otkriva za portal euractiv.com Ivan Hodač, predsjednik ACEA-e.

Nešto je manje nezaposlenih automobilskih tvornica u Njemačkoj jer su one imale dobru izvoznu godinu: osobito dobro u svijetu se prodaju najluksuzniji i najskuplji njemački automobili.

Veliki problem proizvođačima automobila čini i prijedlog Europske komisije da se emisija CO2 iz putničkih automobila do 2020. smanji na 95 grama po kilometru, a iz kombija na 147 g/km. U prva tri ovogodišnja mjeseca u Hrvatskoj je prodano 6037 osobnih automobila, što je 44,3% manje nego lani u isto vrijeme.

>>Hrvatski pad prodaje automobila najveći u Europi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije