Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potrebna prilagodba

Problemi u proizvodnji: Ford privremeno zatvara tvornicu u Njemačkoj zbog nestašice dijelova

11569537
Foto: DAVE CHIDLEY/Press Association/PIXSELL
1/3
19.01.2021.
u 16:03

Mnogi proizvođači automobila upozoravaju na probleme zbog manjka čipova koji se, između ostalog, koriste u sustavima za pomoć u vožnji i u kontroli navigacije

Američki proizvođač automobila Ford odlučio je na mjesec dana zatvoriti tvornicu u Njemačkoj kako bi prilagodio proizvodnju u uvjetima globalne nestašice poluvodiča.

Tvornica u njemačkom Saarlouisu, koja proizvodi najpopularniji Fordov automobil u Europi "Focus", bit će zatvorena od ponedjeljka do 19. veljače. Tvornica zapošljava oko 5.000 radnika.

Fordov glasnogovornik rekao je za CNN da pozorno prate situaciju i prilagođavaju rokove proizvodnje „kako bi umanjili utjecaj na zaposlenike, dobavljače, kupce i distributere u Europi".

Trenutno ne predviđamo slična zatvaranja u drugim pogonima u Europi, dodao je.

Odgodili su za tjedan dana i otvaranje tvornice u indijskom Chennaiju, koja je zatvorena 14. siječnja zbog trodnevnog blagdana Pongala.

Tvrtka je prošlog tjedna bila prisiljena zatvoriti tvornicu sportskih vozila u Louisvilleu, u američkoj saveznoj državi Kentucky, također zbog nestašice čipova.

Kompanija poručuje da surađuje s dobavljačima kako bi se riješili potencijalni problemi u proizvodnji zbog globalne nestašice poluvodiča.

Mnogi proizvođači automobila, uključujući Volkswagen, Daimler, Fiat Chrysler, Toyotu, Nissan i Hondu, upozoravaju na probleme u proizvodnji zbog manjka čipova koji se, između ostalog, koriste u sustavima za pomoć u vožnji i u kontroli navigacije.

Ključne riječi

Komentara 1

OV
ovcalila
20:08 19.01.2021.

Nefali čipova, prodaja je pala a Njemačka ide u totalno zatvaranje zbog Cov-19 pa to Ford koristi, radnici nerade a Njemačka ih plaća, Ford nema gubitaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije