Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO U PONUDI:

Pro_cee'd GT pojurio našim cestama

'kiaGT01_nnn_aut_180913'
Kia
01.10.2013.
u 16:13

Kia Pro_cee'd sa 100 KS stoji 94.990 kuna, a top verzija GT sa 204 KS i najbogatijom opremom 199.990 kuna

U Hrvatsku je stigla trovratna verzija Kijinog kompakta pro_cee\'d, a s njom i sportska GT verzija. Radi se o prvom sportskom kompaktu Kije u povijesti, a pokreće ga 1.6-litreni turbobenzinski motor sa 204 KS i 265 Nm sa odličnim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem kratkih hodova. Do stotke dolazi za 7,7 s, a maksimalna brzina je 230 km/h. Ipak, to nije brutalan sportaš napravljen za jurnjavu stazom (iako su Kijini vozači u sklopu testiranja na Nürburgringu poznati krug odvozili za 8:45 minuta što je isto kao i Toyota GT-86), već sportski automobil koji prema udobnosti i prostranosti bez problema može biti automobil za svaki dan, pa čak i za obitelj jer se može naručiti i kao Ceed GT, varijanta sa pet vrata (doplata 8000 kuna).

Dolazi s bogatom opremom koja između ostalog uključuje 18-inčne aluminijskie naplatke, LED ledene kocke, Recaro sportska sjedišta, dvostruku ispušnu cijev... Cijena je vrlo konkurentnih 199.990 kuna.

Sportska verzija je, dakako, privlačnija, ali i \"obična\" verzija pro_ceeda mami poglede i nudi izvrstan omjer između cijene i kvalitete. Solidno opremljen početni model (ručni klima uređaj, ESP, zračni jastuci, CD/mp3...) sa 1,4-litrenim motorom od 100 KS uparenim sa 6-stupansjkim mjenjačem stoji 94.990 kuna. Od trećeg paketa opreme se dobiju LED dnevna svjetla, a od četvrtog alu naplaci.

Novost je mjenjač s dvostrukom spojokom (DCT) kojeg je moguće naručiti uz snažniji benzinac od 135 KS. U ponudi su i tri dizelaša sa 90, 110 i 128 KS.

>> Sportaš koji može biti i pravi prostrani obiteljski kompakt

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije