Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Prijavite se na besplatne edukacije za mopediste i motocikliste

Vozači motocikala prouzrokovali su 49,1 posto svih nesreća u kojima su sudjelovali, a 63,9 posto nesreća s poginulim
01. lipnja 2017. u 10:53 0 komentara 233 prikaza
Test motocikla Harley Davidson Forty Eight
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Udruga Sigurnost u prometu nastavlja s besplatnim edukacijama za mopediste i motocikliste, a povod su podaci da je u prošloj godini bilo 38 smrtno stradalih motociklista i 1.084 ozlijeđenih. Svi zainteresirani tako se mogu ovu subotu, 3. lipnja, pridružiti edukaciji u prostorima ORYX Centra sigurne vožnje u Mičevcu (Stjepana Radića bb). Početak je zakazan za 9 sati. Prijave se vrše na e-mail adresu info.kontakt.sup@gmail.com ili slanjem SMS poruke na broj 099/ 805 4040.

vozačica Pregled je potreban Stariji vozači češće konzumiraju lijekove i imaju slabije reflekse
 

Vozači motocikala prouzrokovali su 49,1 posto svih nesreća u kojima su sudjelovali, a 63,9 posto nesreća s poginulim. Oni spadaju u Hrvatskoj i EU u visoko rizičnu skupinu sudionika u cestovnom prometu, tako da je ovakva inicijativa više nego pohvalna. 
 
– Iznimno smo zadovoljni dosadašnjim edukacijama i hvala svima koji su se odazvali. Dojmovi polaznika su odlični, a većina njih slaže se da bi se ovakve edukacije trebale održavati stalno. Naime, vozači se tijekom vremena pomalo opuste, misle da sve znaju, a upravo kroz edukaciju u teoriji i samoj praksi vide da sve to i nije baš tako. Pozivamo zainteresirane da se odazovu na edukaciju koja je u potpunosti besplatna, a za polaznike smo pripremili i prigodne poklone – kažu iz udruge Sigurnost u prometu.
 
Osim teoretskog dijela, polaznicima će također biti omogućeno da se praktično upoznaju sa sigurnim načinom vožnje u poligonskim uvjetima (trening sigurne vožnje), te osnovama pružanja prve pomoći. Po završetku edukacije svaki će polaznik dobiti Uvjerenje o pohađanju radionice.
 
Cilj ovakve edukacije samo je jedan, a to je da se poveća sigurno sudjelovanje u prometu vozača. Važno je istaknuti da se projekt provodi uz potporu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH. Tijekom edukacije će polaznici biti upoznati s opasnostima sudjelovanja u cestovnom prometu, povećanom riziku stradavanja ove skupine sudionika, važnosti i značaju pridržavanja odgovarajućih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i posljedicama stradavanja u prometnim nesrećama.
 
– Polaznici su se u većem broju izjasnili o potrebi češćih kontrola od strane policije, što ocjenjuju korisnim i dijelom preventive ako se provode uz prethodnu najavu i na način da policija bude vidljiva na cesti. Protive se "skrivanju" policije i uređaja za mjerenje brzine –  kažu iz Udruge.

Datumi edukacija će se još nadodati, a osim Zagreba su obuhvaćeni i sljedeći gradovi: Rijeka, Osijek i Dubrovnik. U Zagrebu će se ponovno, na ORYX poligonu, edukacija održati 11. lipnja. Iz Udruge pozivaju i sve zainteresirane iz drugih gradova da im se jave kako bi se organizirale edukacije u njihovim mjestima.

 

vožnja Lijekovi uspavljuju Svaku četvrtu nesreću skrivi vozač usporen lijekovima Ilica prometna MEĐU NAJGORIMA U EU Prometni stručnjak upozorava: Hrvatske ceste 60-ak posto su smrtonosnije od europskog prosjeka Sigurnost u prometu SIGURNOST U PROMETU Prijavi se, sjedni i vozi odgovorno
A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.