Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U RIMČEVU AUTU

Clarkson: Bio sam uvjeren da je Hammond mrtav, vozio je vjerojatno više od 200 km/h

Foto: Screenshot/drivetribe
1/3
12.06.2017.
u 10:43

Clarkson još nije bio siguran koji je automobil u pitanju i tko je bio vozač, a prve glasine koje je čuo bile su da je automobil žute boje. No, onda se zaprepastio.

Richard Hammond, poznati voditelj serija o automobilizmu, oporavlja se u bolnici nakon nesreće u Švicarskoj.

Tijekom snimanja nove sezone Amazonove serije Grand Tour, Hammond je za potrebe Amazonova Grand Toura recenzirao Concept One, model hrvatskog proizvođača električnih automobila Rimac nastradao je u nesreći.

Hammondov kolega i prijatelj Jeremy Clarkson opisao je nesreću u kojoj je Hammond teško nastradao, a Rimčev automobil smrskan je i zapaljen, piše drivetribe.com.

– Stigao sam možda tridesetak sekundi kasnije i iskočio iz automobila da vidim što se dogodilo. Vidio sam plamen i dim možda 400 metara udaljen na vrhu planine – napisao je Clarkson.

Rekao je da je bilo očito što se dogodilo. Navodi kako je Hammond nekako izgubio kontrolu u posljednjem zavoju nakon ciljne linije i izletio sa staze niz liticu.

– Pitanje je bilo, je li se vozač izvukao iz automobila – rekao je Clarkson.

Tvrdi da je Hammond vozio vrlo brzo.

– Rekao bih da je vozio brzinom oko 200 km/h dok je silazio s ceste, a još brže od toga kad se zabio u zemlju – rekao je Clarkson.

Clarkson još nije bio siguran koji je automobil u pitanju i tko je vozač, a prve glasine koje je čuo bile su da je automobil žute boje. No, onda se zaprepastio.

– Kad sam došao, frapiralo me jer sam vidio da automobil nije žute boje. Bio je bijeli, a Hammondov automobil Rimac bio je bijele boje. Presjeklo me i koljena su mi zadrhtala kad sam shvatio da je Hammond bio u tom automobilu – napisao je Clarkson.

Clarkson je dodao kako će pričekati da se njegov kolega oporavi pa da zajedno prođu detalje vožnje i shvate kako je i zašto došlo do nesreće.

Podsjećamo, Richard Hammond probudio se u bolnici i izjavio da se ispričava supruzi i kćerima što im je prouzročio veliku brigu.

– Nisam mrtav, ispričavam se supruzi Mindy i kćerima. Želim se ispričati jer sam golemi... – napisao je Hammond.


Komentara 24

DU
Deleted user
12:05 12.06.2017.

Bitno je jedino da nam je hrčak živ i manje-više zdrav. Napravit će Rimac drugi auto.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:05 12.06.2017.

Sreća u nesreći.

DU
Deleted user
15:18 12.06.2017.

Hrvatski ljevičari kažu da Rimac nije narpavio ni jedan automobil, to znači da su ovi voditelji ustaše, jer su sve izmislili da napakoste hrvatskim ljevičarima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije