Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDNE 4,3 MILIJUNA FUNTI

Predsjednik pljeskao bagerima dok su uništavali luksuzne automobile

Filipinska vlada uništava luksuzne automobile
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
31.07.2018.
u 13:48

Automobili koji su uništeni u ponedjeljak dio su od 800 vozila koje je zaplijenila lučka uprava u gradu Cagayanu.

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte iz prvih je redova pratio kako se uništavaju luksuzni automobili i motocikli koji su ilegalno dopremljeni na Filipine i koje je zaplijenila carina.

Ukupno je uništeno 68 automobila i osam motora vrijednih 4,26 milijuna funti, a među njima je bilo Lamborghinija, Porschea i Mustanga.

Prije nego je počelo uništavanje Duterte je priznao kako zna da tijekom svog mandata neće moći iskorijeniti korupciju i krijumčarenje u vladi te da je uništavanje važan dio njegovog plana.

- To sam učinio jer morate pokazati svijetu da imate održivo mjesto ulaganja i poslovanja. Jedini način da to pokažete je da ste produktivni i da imate gospodarstvo - rekao je Duterte koji je pljeskao dok su bageri uništavali automobile, prenosi Daily Mail.

Automobili koji su uništeni u ponedjeljak dio su od 800 vozila koje je zaplijenila lučka uprava u gradu Cagayanu. 

Ovo nije prvi put da filipinska vlada uništava automobile. U veljači ove godine Duterte je naredio da se uništi na desetke luksuznih vozila vrijednih oko 850 tisuća funti. 

Takvi automobili u prošlosti su se prodavali na aukcijama, no Duterte je jasno pokazao da bi radije uništio takve automobile nego da država ima koristi od njih.

Pogledajte i galeriju: Ovo je 10 najružnijih automobila svih vremena

Filipinska vlada uništava luksuzne automobile
1/11

Komentara 17

ST
stjepanhrvat
14:12 31.07.2018.

Koji debil pa bolje da je država zapljenjene automobile prodala i siromasima za te novce udjelila hranu a ovakvo si je država još stavila na trošak jer i uništavanje automobila košta

BE
berija
14:02 31.07.2018.

4,26 milijuna funti? Koliko je to kuna, slugani?

DE
deda1234
21:32 31.07.2018.

Taliani to bolje rade... Daju ih policiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije