Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peugeot

Praktična alternativa SUV-ovima: novi Rifter po cijeni od 153.975 kuna

Peugeot Rifter
Foto: Peugeot
1/5
24.10.2018.
u 07:50

Birati se može između tri dizelaša sa 75, 100 i 130 ks te benzinskog motora od 110 konja

Na hrvatsko je tržište stigla nova generacija Peugeot Riftera, brata blizanca Citroen Berlinga i Opel Comba. Za razliku od svoje PSA braće, Rifter je outdoor izgledom i za tri centimetra povišenom podnicom (u odnosu na Berlingo)zamišljen kao terenska varijanta popularnog obiteljskog vozila.

Najveći su aduti ovakvog vozila prostranost i praktičnost, budući da nudi tri odvojena sjedala u drugom redu (uz tri isofix priključka) te opcijska dva sjedala u trećem redu. Sjedala se iz prtljažnika vrlo jednostavno preklapaju u ravnu podnicu s opcijom “magic flat”, a prtljažnik u standardnoj izvedbi dugoj 440 cm prima 775 litara (uz preklopljeno sjedalo suvozača), dok u produženoj izvedbi dugačkoj 475 cm nudi čak 1050 litara zapremnine.

Peugeot Rifter
1/8

Rifter je još jedan Peugeotov model koji sada dolazi uz već dobro poznati iCocpit sa sportskim malim kolom upravljača i informacijskim zaslonom od 8 inča, a još praktičnija unutrašnjost ima još više korisnih pretinaca (do 186 litara) i posebnost sa suvozačevim zračnim jastukom smještenim u krov vozila, zbog čega je u armaturi dodatan pretinac. Može se naručiti i uz panoramski stakleni krov, a tada je velika središnja polica za odlaganje smještena ispod krovnog prozora.

Na izbor se nude tri dizelska BlueHDi motora sa 75, 100 i 130 KS te PureTech turbobenzinac sa 110 KS (iduće godine stiže i snažniji od 130 KS). Benzinska verzija uparena je s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, kao i dizelaši sa 75 i 100 KS, dok najsnažniji dizelski motor stiže uz 6-stupanjski ručni mjenjač ili 8-stupanjski automatik. Pogon 4x4 nije dostupan, a kao alternativa se nudi funkcija “grip control”. Početna cijena od 153.975 kn odnosi se na dizelaša sa 75 KS i početnu opremu Active.

Pogledajte video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Ključne riječi

Komentara 1

HL
Hladan
08:21 27.10.2018.

Više od 20.000 Eur za ostakljeni teretni sanduk od samo 75 KS?? Pa skoro pa poklon! Bljak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije