Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobali smo

Praktičan mali urbani crossover oduševljava ponudom prostora

Opel Crossland X
Foto: Opel
03.06.2017.
u 10:00

Još jedan predstavnik najbrže rastuće klase u Europi i najmanji Opelov crossover zamjenjuje jednovolumen Merivu

Crossland X, novi Opelov predstavnik u najbrže rastućem B crossover segmentu, ujedno je i prvi automobil nastao u suradnji s francuskom PSA grupacijom, koja je prije dva mjeseca kupila Opel od američkog GM-a. U GM-ovu je vlasništvu njemačka marka bila 88 godina, a Crossland X tehnički je blizanac Citroena C3 Aircrossa.

Dimenzijama blizu Mokke X

U sklopu Opelove SUV ofenzive, u kojoj mijenja jednovolumen Merivu, pridružio se Mokki X od koje je kraći samo 9 cm (Crossland X dug je 421 cm), ali u Opelu ne misle da će privlačiti iste kupce jer se Crossland X nudi samo s prednjim pogonom i vide ga kao gradskog urbanog crossovera. A Crossland X to uistinu i jest.

Opel Crossland X
1/6

Ističe se atraktivnim izgledom i ponudom trendovske dvobojne karoserije. U njemu se sjedi doista visoko što je dobro za preglednost, a iznenađujuće je prostrano i na stražnjim sjedalima (međuosovinski razmak 260,4 cm) zahvaljujući praktičnoj uzdužno pomičnoj klupi (do 15 cm). Ako je pomaknuta skroz iza, mjesta za noge putnika straga ima mnogo, a prtljažnik prima odličnih 410 litara. Pomakne li se skroz naprijed prtljažnik raste do čak 520 litara. Jednovolumenski efekt u kabini stvoren je kutijastim oblikom auta, visinom od 160,5 cm (12 cm viša od Astre), a i u širinu prostora ima dovoljno s obzirom na dimenzije (176,5 cm).

Vozačka pozicija je ugodna, s prostorom neće imati problema ni viši od 190 cm, a u bolje opremljenim modelima na komandnoj je ploči napredni multimedijski Intellilink sustav upariv s Android Auto i Apple CarPlay sustavom s ekranom dijagonale 20,3 cm.

Utakmica sa Suzuki Vitarom

Zahvaljujući 16 cm odignutosti od tla Crossland X pogodan je i za izlete u prirodu te vožnju po blažem makadamu, a zbog njegove robusnosti olakšano je i penjanje na rubnjake u gradu.

Kompaktne dimenzije olakšavaju parkiranje, a Opel još nudi i sustave pomoći, pa čak i panoramsku stražnju kameru te automatsku pomoć pri parkiranju. Nudi se raskošna oprema poput full LED svjetala, head-up displeja, prepoznavanja znakova, automatskog kočenja u nuždi, upozorenja na objekt u mrtvom kutu, keyless sustava... Prvi primjerci u Hrvatsku stižu u rujnu, a Opel Crossland X u domaćim se salonima već može naručiti po početnoj cijeni od 109.990 kuna za benzinsku izvedbu s 81 konjskom snagom, što je dobra osnova za tržišnu utakmicu s liderom tržišta, popularnom Suzuki Vitarom.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije