Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestižni SUV

Porscheova nova zvijer: Cayenne Coupé

Porsche Cayenne Coupé
Foto: Porsche
1/5
04.04.2019.
u 05:20

Porsche Cayenne Coupé u salone stiže krajem svibnja, a u Njemačkoj stoji od 83.711 eura. Najnovija prinova u obitelji prestižnih sportskih automobila već se može naručiti

Porsche širi svoju Cayenne obitelj. Treća generacija uspješne serije SUV-ova obogaćena je modelom Cayenne Coupé. Kako napominje Oliver Blume, predsjednik izvršnog odbora tvrtke Porsche AG, Coupé obuhvaća sve tehničke novitete trenutačnog Cayennea, ali se dinamičnijim dizajnom i novim tehničkim detaljima postavlja s još progresivnijim, naglašeno atletskim i emocionalnijim nastupom. Među istaknutim su atributima ovog noviteta, između ostalog, zaoštrenije linije sa samostalno izvedenim stražnjim dijelom, adaptivni stražnji spojler, stražnja klupa s dva individualna sjedišta te dva različita krovna koncepta: serijski panoramski krov s fiksnim staklom te opcionalni karbonski krov.

Straga se sjedi niže

Aktualni Cayenne Turbo sa svojim je krovnim spojlerom bio prvi SUV s takvom aktivnom aerodinamikom. Na to se nadovezuje i novi Cayenne Coupé, koji krovni spojler kombinira s novim adaptivnim stražnjim spojlerom kao sastavni dio Porsche Active Aerodynamics (PAA). Integrirani spojler pri brzini od 90 km/h izvlači se za 135 milimetara i povećava aerodinamički potisak na stražnju osovinu.

Porsche Cayenne Coupé
1/5

Cayenne Coupé nudi dovoljno mjesta za četiri osobe: dvije na prednjim sportskim sjedalima s integriranim naslonima za glavu i dvije na stražnjim individualnim sjedištima. Alternativno se bez nadoplate može naručiti komforna stražnja klupa. Putnici otraga sjede 30 milimetara niže nego u Cayenneu što rezultira većim prostorom u području glave, ali i sportskom spuštenom siluetom vozila. Kad se spušte nasloni stražnjih sjedala, kapacitet prtljažnika sa 625 se litara penje do 1540 litara (Cayenne Turbo Coupé: 600 do 1510 litara).

Serijski aktivan ovjes

Od izlaska na tržište bit će dostupne dvije izvedbe. Cayenne Coupé sa šestocilindričnim turbo motorom i tri litara radnog obujma donosi 340 KS i razvija maksimalan okretni moment od 450 Nm. Standardni sprint od nule do 100 km/h sa serijskim Sport Chrono paketom traje šest sekundi. S opcionalnim sportskim paketima za laku konstrukciju ta se vrijednost smanjuje na 5,9 sekundi. Maksimalna mu je brzina 243 km/h. Cayenne Turbo Coupé ima četverolitreni V8 motor s biturbo punjenjem, 550 KS i 770 Nm. S mjesta na 100 km/h Cayenne Turbo Coupé ubrzava u 3,9 sekundi. Maksimalna brzina dosegnuta je kod 286 km/h.

Novi Porsche Cayenne Coupé već se može naručiti, a u prodajne bi salone trebao stići krajem svibnja. U Njemačkoj Cayenne Coupé stoji od 83.711 eura, a Cayenne Turbo Coupé od 146.662 eura (uključujući PDV i opremu specifičnu za pojedinu zemlju). U bogatoj serijskoj opremi ima i servo upravljanje Plus ovisno o brzini, 20-inčne lakometalne kotači, asistenta za parkiranje naprijed i otraga, kameru za vožnju unazad, sustav Porsche Active Suspension Management (PASM) te Sport Chrono paket.

VIDEO Pogledajte razgovor s Rimcem u Ženevi:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije