Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupnja na webu

Provjerili smo koliko stoji sezonska izmjena guma na automobilima

montaža guma
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
07.04.2015.
u 20:57

Sve je popularnija internetska prodaja, ali prednost vulkanizera je montaža i balansiranje na licu mjesta, a neki na poklon daju i bon za gorivo od 150 do 300 kuna

Nakon hladnih uskrsnih blagdana stiže nam ipak pravo proljeće, a s toplijim vremenom i vrijeme za sezonsku izmjenu guma. Ako zimus niste uskladištili još upotrebljive ljetne gume i namjeravate ih kupiti, za vas smo napravili pregled cijena za dvije popularne dimenzije 185/60 R14 koje su prikladne za gradske automobile poput opel corse ili renault clija i 205/55 R16, koje se montiraju na kompaktnu golf klasu.

Ali, valja podsjetiti, u Hrvatskoj je na kontinentalnim autocestama i državnim cestama zimska oprema (zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače) obvezna do 15. travnja, a bez obzira na datum, i na svim cestama ako na cesti vladaju zimski uvjeti. A gdje kupiti pneumatike?

Ulaskom Hrvatske u EU, gumi-šoping u Sloveniji u načelu više nije toliko isplativ iako je u Zagrebu bliskoj Dobovi kod Vulkanizera Furlana još uvijek većina guma nešto jeftinija nego u Zagrebu. Ali treba uračunati i potrošeno gorivo te izgubljeno vrijeme. Najveći zagrebački vulkanizer Vulkal odobrava gotovinske popuste, ali i popuste na kupnju kreditnim karticama, na neke modele guma imaju i do čak 25% popusta, a za kupnju nekih guma na dar se dobije i bon za gorivo od 150 do 300 kuna.

Gume se sve više kupuju i preko web-shopova poput Monda, ekupi, gume.com.hr. Neke gume određenih dimenzija imaju na internetu vrlo konkurentne cijene. Prednost kupnje kod vulkanizera je i montaža te balansiranje na licu mjesta. Vulkal naplaćuje 50 kuna po kotaču, a Furlan 5 eura.

>> HAK testirao ljetne gume – evo koje su najbolje i najgore

Komentara 2

DU
Deleted user
21:10 07.04.2015.

Imamno.k. gume, promjenio sam ih prije 2 godine u Sloveniji. Cijena , puno povoljnija nego kod nas. Jednu gumu i montazu dobio sam gratis !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije