Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Ford Focus

Pokazao novi nos u stilu Aston Martina

ford focus
04.03.2014.
u 14:20

U Fordu tvrde da su ionako dobre vozne osobine još poboljšane doradama na ovjesu i upravljaču.

Za više od 10.000 novinara danas je otvoren 84. Salon automobila u Ženevi, najznačajniji salon automobila na svijetu.

Proizvođači automobila će na švicarskom neutralnom terenu za građanstvo od 6. do 16. ožujka izložiti 900 automobila, od kojih 146 svjetskih i europskih premijera. Ulaznica košta 16 švicarskih franaka.

Renault Twingo, VW Polo, BMW Serija 2 Sports Tourer, Citroen C-Cactus, Peugeot 108 samo su neki od automobila koji će se po prvi put javno pokazati u Ženevi. Među njima je i osvježeni globalno najprodavaniji automobil na svijetu s više od 1,1 milijun prodanih primjeraka u 2013. godini – Ford Focus. Redizajnirana treća generacija Focusa ističe se dojmljivom šesterokutnom rešetkom hladnjaka po uzoru na Aston Martin, kakvu je već dobila Fiesta, a uskoro će i svi drugi Fordovi modeli.

Osvježena su i svjetla, pa je sprijeda sada Focus mnogo atraktivniji. Novosti ispod poklopca motora su dva nova 1,5-litrena motora. Turbobenzinski ecoboost dolazi sa 150 i 180 KS, a novi 1,5-litreni TDCi turbodizelaš razvija 95 i 120 KS. Najštedljiviji motor je 1,0-litreni ecoboost sa 100 KS koji ispušta samo 99 g/km CO2. U ponudi je i isti motor sa 125 KS.

U Fordu tvrde da su ionako dobre vozne osobine još poboljšane doradama na ovjesu i upravljaču. A poboljšana je i sigurnost. Active city stop sustav koji automatski koči kad prepozna opasnost sada umjesto do 30 km/h djeluje do brzina od 50 km/h. Na tržište stiže početkom ljeta.

>>Ekskluzivno iz Ženeve: Pogledajte najveće svjetske autopremijere

>>Ford Focus dobio je novu, 'astonmartinovsku' masku

Komentara 1

BJ
bjakus
16:21 04.03.2014.

cool

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije