Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoren IAA

Naglasak na elektrifikaciji: Pogledajte premijere 69. Međunarodnog sajma automobila

Foto: Reuters/PIXSELL
1/15
06.09.2021.
u 12:01

Elektrifikacija je očekivano najbitnija tema kod gotovo svih izlagača; Renault je pokazao električni Megane a Mercedes E-klasu na struju

U Münchenu je danas vrata novinarima otvorio 69. Međunarodni sajam automobila (IAA), prvi veliki sajam automobila nakon izbijanja pandemije COVID-19. Ujedno je to i prvi IAA koji se nakon 1951. umjesto u Frankfurtu održava u glavnom gradu Bavarske.

 Osim na centralnom mjestu na münchenskom velesajmu, događanja oko sajma su raspršena na desetak lokacija u gradu na otvorenom. Što zbog manje popularnosti sajmova, a što zbog pandemije, mnogi značajni proizvođači ne izlažu, no oni koji sudjeluju u Münchenu predstavljaju mnoge značajne novitete. Dakako, naglasak je na elektrifikaciji - i kod serijskih, a pogotovo kod konceptnih noviteta.

1/15

Tako će BMW na domaćem terenu predstaviti prvi električni gran coupe i4 s dometom od 591 km te prvi električni SUV iX s dometom od 630 km, ali i novu Seriju 2 coupe. Mercedes-Benz dolazi s novom E-klasom na struju, modelom EQE s dometom od 660 km. Izložit će i električni EQS te terensku C-klasu All-Terrain, ali i cijeli niz sportskih automobila kao što su Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, Mercedes-AMG C 63 Mercedes-AMG ONE te Mercedes-AMG SL.

Kia će premijerno pokazati novi Sportage i redizajniranu verziju modela Ceed te svoj prvi namjenski električni model EV6. Peugeotov adut je 308 SW, a Opelov potpuno nova Astra. Renaultova zvijezda jest električna verzija njihova kompakta – Mégane E-Tech Electric, a Dacia će pokazati novi sedmerosjed Jogger. Volkswagen će predstaviti novi mali crossover Taigo te električni ID.5 GTX, a Audi novi RS 3, redizajniranu verziju A8 te električni Grandsphere concept.  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije