Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Japanski novitet

Pogledajte novi moderan Toyotin najmanji crossover Aygo X za urbane gradske ulice

04.11.2021.
u 10:54

Dugačak je 370 cm i nudi prtljažnik od 231 l, a pokreće za 1-litreni trocilindarski benzinac sa 72 KS. Do stotke stiže za 15,5 s, a najveća brzina mu je 158 km/h

Toyota je danas premijerno predstavila novi model Aygo X. Mali crossover A segmenta s dužinom od 370 cm stvoren je za vožnju urbanim gradskim prometnicama u povišenom automobilu. No, prtljažnik od 231 l korisnog prostora jamči i bolju korisnost prtljažnika od samo odlaska u trgovinu.

Moderan dizajn i četiri atraktivne dvobojne boje karoserije izdvajat će ga iz mase u gradskoj gužvi. 

Za pokretanje je zadužen poznati Toyotin 1-litreni trocilindraš koji se dokazao već desetljećima u Aygu i Yarisu. Razvija 72 KS i 93 Nm okretnog momenta. Do stotke će stizati za 15,5 s, a najveća brzina je 158 km/h. Kupci će osim 5-stupanjskog ručnog mjenjača moći birati i CVT automatski mjenjač. 

Pogon je prednji, a za razliku od jedinog konkurenta na tržištu, Suzukijeva crossovera A segmenta Ignisa, Toyota neće nuditi u Aygu X 4x4 pogon.

Cijene još nisu poznate, a na tržište stiže iduće godine.

VIDEO Prvi operativni dan: Iz Rimca objavili početak službene suradnje s Bugattijem pod novom tvrtkom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije