Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Mercedes

Početni limuzinski model stoji od 207.970 kuna, a zamaman CLA Coupe od 222.600

Mercedes A-klasa Sedan
Foto: mercedes
1/6
01.05.2019.
u 06:00

Najmanja Mercedesova limuzina svjetski je rekorder u aerodinamici s 0,22 koeficijentom otpora zraka. Od ranije poznat kokpit s MBUX sustavom sada je još napredniji

Dva nova modela iz Stuttgarta obogatila su ponudu Mercedesovih salona u Hrvatskoj. Stigla je nova A-klasa limuzina, kao i novi CLA Coupe. Na prvi pogled, riječ je o dva slična modela. No, limuzinska A-klasa ulazni je model u svijet limuzina ove premium marke. Limuzinska A-klasa ono je što bismo nazvali racionalnom kupnjom. CLA Coupe, s druge strane, također je kompaktan model, sličnih dimenzija, ali kod njega na odluku o kupnji utječe prvenstveno emocija podgrijana dizajnom i još boljim voznim osobinama.

Najmanja Mercedesova limuzina svjetski je rekorder u aerodinamici s 0,22 koeficijentom otpora zraka. Od ranije poznat kokpit s MBUX sustavom sada je još napredniji. Ponuda sustava koji povećavaju sigurnost, poboljšavaju dinamiku vožnje i komfor u limuzinsku je A-klasu prenesena iz luksuzne S-klase. A-klasa limuzina može se pohvaliti i prostranim putničkim prostorom. S 944 mm prostora za glavu putnika na stražnjoj klupi u vrhu je segmenta. U prtljažnik prima 420 litara.

Mercedes A-klasa Sedan Mercedes A-klasa Sedan
1/9

Naknadno se očekuje širenje motorne game, no većina agregata već je tu. Benzinci nude 136, 163, 190 i 224 KS, a dizelaš ima 116 konja. Dolaze uz 6-stupanjski ručni ili 7G-DCT automatik s dvostrukom spojkom, a u ponudi je i pogon na sva četiri kotača. Benzinska ponuda kreće od 207.970 kn, a dizelski A 180d stoji 230.935 kn.

U odnosu na limuzinsku A-klasu, CLA Coupe ima veći prtljažnik, ali manje mjesta na stražnjoj klupi. Međuosovinski razmak kod ova dva modela gotovo je jednak, ali CLA ima širi trag kotača te je dva milimetra niži. Također, duži je 30 i širi 53 mm. CLA Coupe također se diči uzornom aerodinamikom (0,23 Cw). Opremljen je naprednijim MBUX sustavom. Konkretno, na zahtjev za podizanjem temperature u automobilu zagrijat će samo onaj dio auta gdje se nalazi osoba koja je izgovorila komandu, a ne čitavu putničku kabinu. Razumije kompliciranije komande, reagira i na pokrete rukom. Automobil prepoznaje stanje vozača preko pametnog Garmin sata i može primjerice navigaciju sam preusmjeriti na manje stresnu rutu. Sustavi podrške vozaču i ovdje su preneseni iz S-klase.

Dizelski Mercedes CLA 180 d stiže uparen s automatskim mjenjačem, a stoji 251.000 kuna. Benzinski CLA 180 s ručnim mjenjačem stoji 222.600 kn.

Pogledajte i naš razgovor s Matom Rimcem:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije