Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVOLJNIJE ODRŽAVANJE

Platite jednu kunu i ostavite auto na zimskom pregledu

opel mokka zima
Foto: Opel
30.11.2013.
u 18:39

Prije temperatura ispod ništice preporučuje se obaviti pregled

Hrvatski vozači nemaju naviku redovne kontrole razine ulja i rashladne tekućine, te tlaka u gumama automobila. Ukazuju na to rezultati nedavne HAK-ove ankete o održavanju automobila. Primjerice, samo 26 posto sudionika ankete razinu ulja kontrolira često, ovisno o broju prijeđenih kilometara. Najviše vozača - čak 30% - razinu ulja prekontrolira jednom mjesečno, a čak 16% vozača to obavi samo jednom godišnje. Vjerojatno uoči tehničkog pregleda automobila. No, pred ulazak u hladniji dio godine svakako treba provjeriti je li automobil spreman na niske temperature. U mnogim ovlaštenim servisima zimske provjere automobila odradit će besplatno ili po simboličnoj cijeni.

Zimsku servisnu akciju već tradicionalno provode u ovlaštenim Volkswagen, Audi, Seat i Škoda servisima. Za simboličnu jednu kunu nudi se preventivni pregled vozila, koji uključuje provjeru signalizacije, uređaja za pranje stakala, metlica brisača, vjetrobranskih stakala, tekućina, obvezne opreme, ali i stanja, profila i tlaka u gumama. Akcija obuhvaća i besplatnu provjeru stanja akumulatora, kao i povoljne cijene originalnih akumulatora, zimskih guma Continental Grupe te kompleta zimskih kotača.

Po istoj cijeni - za samo jednu kunu - zimski pregled vozila nude i Hyundai servisi. Njihova akcijska zimska ponuda do 31. prosinca uključuje i povoljnije cijene zimskih guma, naplataka, podnih obloga, krovnih nosača, metlica brisača, akumulatora, žarulja i zimskih tekućina - uz prigodan poklon za svakog kupca.

Citroën u svojoj mreži ovlaštenih servisa također ima akciju s ponudom zimskog pregleda, rezervnih dijelova i dodatne opreme. No, njegova ponuda razlikuje se od servisa do servisa, pa se ranije raspitajte o uvjetima. Naime, u nekim je servisima zimska provjera vozila besplatna, dok će vam istu u drugim servisima naplatiti i to do 70 kuna, kolika je preporučena cijena za kontrolni pregled vozila u 11 propisanih točaka.

U ponudi je također popust od 20% na Citroën filtre, kočione pločice i diskove, amortizere, metlice brisača, svjećice i grijače, ispušne lonce. Do 18. siječnja na snazi je i 15 posto popusta na dodatnu opremu iz kolekcije Zima 2013/2014. Ovim su popustom pokriveni, primjerice, krovni nosači, nosači za skije, krovne kutije, pomoć pri parkiranju, sjedalice za auto, lanci i navlake za snijeg, naplatci, presvlake sjedala, tepisi. I u ovlaštenim Peugeot servisima do 18. siječnja traje akcija koja obuhvaća besplatan kontrolni pregled vozila te popust od 20 posto na dijelove koje bi eventualno trebalo zamijeniti. Pregledava se ukupno 15 kontrolnih točaka na vozilu, između ostaloga stanje akumulatora, kočnica, ispušnog sustava, zabrtvljenost, stanje tekućina.

Za trajanja akcije može se ostvariti i 20% popusta na određene artikle iz ponude dodatne opreme (nosači skija, lanci i navlake za snijeg, presvlake sjedala, krovne kutije, tepisi, krovni nosači, alu naplatci…).

Zimska servisna akcija u ovlaštenim Chevrolet i Opel servisima traje do 31. prosinca, do kada nude pregled vozila u 24 točke za samo 1 kunu, 20% popusta na metlice brisača te zimske gume i kotače.

Obavljate li pregled automobila prije zime?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije