Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazne u EU

Piše se nova direktiva o progonu vozača koji rade prekršaje

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
10.10.2014.
u 14:30

Ministri i diplomati iz 28 država EU prekjučer su o tome raspravljali u Luksemburgu

Vozači koji rade prometne prekršaje u drugim zemljama EU trebali su od studenog 2013. početi dobivati kazne na temelju direktive koja bi omogućila državama da razmjenjuju podatke o registracijama i adresama.

No, direktiva usvojena 2011., koja je planirala uvesti takvu novost, srušena je na Sudu EU zbog pogrešne pravne osnove. Sud je dao državama EU rok do svibnja 2015. da se dogovore o novoj, identičnoj direktivi s ispravnom pravnom osnovom.

Ministri i diplomati iz 28 država EU prekjučer su o tome raspravljali u Luksemburgu. Prometne kazne iz drugih zemalja trebale bi početi stizati nagodinu. 

>> Austrija ubrala 225 milijuna eura od prometnih prekršaja

Ključne riječi

Komentara 2

BA
BadBoss4Life
19:47 10.10.2014.

bah, šteta, nema više jurnjave po austriji i švici šmrc

VL
.
20:47 10.10.2014.

A tko će pisati direktive o i za Ostojićevu nesposobnu, diletantsku, nepotističku, poslušnu miliciju ? Neka objasne kada se već vole pozivati na EU i hvaliti statistikama, s obzirom da su uveli obvezni liječnički pregled za osobe od 65 godina starosti, što je u EU potpuno nepoznato, koliko su prometnih nesreća izazvali ili sudjelovali vozači/ce od 65 i više godina starosti ? Ovo tim više što pola Ostojićeve milicije ne zna ni hodati po gradu, a kamoli voziti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije