Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Francusko-njemačka trilogija s pet ili sedam sjedala, stražnja se vade iz auta

Citroën Berlingo
Foto: Citroën
1/7
23.02.2018.
u 11:35

Modeli Peugeota, Citroëna i Opela nastali su na istoj platformi, a prvi se uoči izlaganja na sajmu u Ženevi razotkrio novi Berlingo

Uoči premijernog izlaganja na ženevskom salonu početkom ožujka, grupa PSA predstavila je novu generaciju vozila za slobodno vrijeme za marke Peugeot, Citroën i Opel.

Jedan program razvijen za tri vozila odražava različito pozicioniranje marki Peugeota, Citroëna i Opela. Za nova je vozila razvijena inovativna platforma koja će im osigurati vrhunsku učinkovitost, upravljivost, udobnost i sigurnost. Novi će modeli dolaziti u dvije dužine, pri čemu će svaka biti dostupna u verziji s pet i sedam sjedala.

Prvi je detalje svojeg modela otkrio Citroën. Treća generacija Berlinga zadržala je jednostavnu i funkcionalnu siluetu karoserije, ali preuzimanjem novih dizajnerskih elemenata Citroëna ipak izgleda robusnije. Modularnost i prostranost i dalje su mu aduti, pa novi Berlingo ima tri neovisna i jednostavna za ukloniti stražnja sjedala, ravnu podnicu do sklopivog sjedala suvozača, a nudi i 100 litara dodatnog prtljažnog prostora. Nudi 19 tehnologija za pomoć u vožnji i četiri za povezivost.

Među motorima posljednje generacije je i novi dizelski 1,5 BlueHDi, a Berlingo donosi i automatski mjenjač EAT8 te postavke udobnosti ovjesa. U prodaju će u drugoj polovini 2018.

Urus, Jetta... Pogledajte najveće novitete detroitskog sajma automobila:

Citroën Berlingo
1/45

Komentara 2

BA
BakaMraz
02:48 24.02.2018.

Mrtvački sanduk!

JO
josmalopanestalo
13:35 24.02.2018.

lići na auto, ima i kotače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije