Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EuroNCAP

Pet zvjezdica za Evoque, četiri za C5 Aircross

EuroNCAP
Foto: EuroNCAP
1/6
24.04.2019.
u 06:00

Evoque je zaradio najvišu ocjenu, odnosno pet sigurnosnih zvjezdica, dok je C5 Aircross dobio četiri zvjezdice

Nakon tri velika offroadera testirana u veljači, EuroNCAP je strogim testovoma sigurnosti podvrgnuo i dva manja SUV-a: Citroën C5 Aircross i Range Rover Evoque.

Evoque je zaradio najvišu ocjenu, odnosno pet sigurnosnih zvjezdica, dok je C5 Aircross dobio četiri zvjezdice. Većinu sigurnosne opreme C5 Aircross donosi u serijskoj opremi, uključujući stražnju kameru, no ipak nedovoljno za maksimalnu ocjenu. Pet zvjezdica dohvatio je tek s opcijskim Safety+ paketom koji obuhvaća i radarski senzor koji popravlja performanse sustava za detektiranje opasnosti od naleta na druga vozila, pješake i bicikliste, u gradu i izvan njega.

Druga generacija modela Range Rover Evoque pet je zvjezdica dosegnula u osnovnom paketu opreme. U odnosu na prethodnika, napredovao je u zaštiti pješaka i biciklista, a iskazao se i u drugim promatranim područjima sigurnosti. I C5 Aircross i Evoque testirani su u dizelskim inačicama, jer se pretpostavlja da će takve biti najprodavanije bez obzira na pad popularnosti dizelaš au Europi.

Pogledajte video o tome kako će se u Hrvatskoj plaćati cestarina:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije