Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaklanjaju pogled

Oznake 'beba u autu' i viseće igračke krive za 2 milijuna nesreća

beba u autu
Ilustracija
11.10.2012.
u 08:20

Svaki dvadeseti motorist u Velikoj Britaniji smatra da su upravo te oznake i igračke koje zaklanjaju pogled vozačima automobila uzrok sudara na cestama

Oznake na staklima automobila ''beba u autu'', viseće igračke i sjenila na prozorima koja štite od sunca uzrok su čak dva milijuna prometnih nesreća, piše Daily Mail.

Svaki dvadeseti motorist u Velikoj Britaniji smatra da su upravo te oznake i igračke koje zaklanjaju pogled vozačima automobila uzrok sudara na cestama.

Stručnjaci smatraju da su velike oznake poput ''beba u autu'' psihološki učinkovite jer djeluju na svijest vozača kako bi u prometnoj nesreći moglo sudjelovati i biti ozlijeđeno dijete, a i hitna pomoć u slučaju nesreće zna da je dijete u vozilu, no istovremeno upozoravaju da bi bilo u redu da se slične oznake, viseće igračke i sve što zaklanja pogled vozaču makne kada dijete nije u vozilu.

– Prioritetno je da vozač ima neometan pregled prometa oko sebe i da mu takvi znakovi ne smetaju u vožnji – ističu stručnjaci.

Komentara 4

DU
Deleted user
08:42 11.10.2012.

Ja također imam na retrovizoru neke stvarčice, ali dok vozim uopće ih ne primjećujem i nisam svjesan da su tu...Iako bi bilo dobro da ih nema...

TV
tvrtko
09:10 11.10.2012.

kakva glupost,što reći onda za one kombije koji su skroz prebojani,pa valjda svi znaju čemu služe retrovizori(osim možda žene vozači)

TW
Tex_Willer
10:03 11.10.2012.

fućkaš auto ako mu s retrovizora ne visi barem nekoliko krunica, kockice i desetak mirisnih borića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije