Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rally Show Santa Domenica

Ovoga vikenda atraktivan reli po blatnjavim brzincima u okolici Svete Nedelje

Rally Santa Domenica
24.11.2017.
u 13:25

U subotu se u 14.30 održava atraktivni Shakedown na jezeru Orešje

Jedan od najatraktivnijih relija u Hrvatskoj a i šire Rally Show Santa Domenica održava se ove nedjelje (26.11.) u okolici Svete Nedelje. Prava zabava po blatnim brzincima očekuje gledatelje na sada već kultnoj utci kojom se tradicionalno zaključuje auto-moto sezona.

Postao je međunarodno poznat i afirmiran show koji završava sezonu na atraktivnim makadamskim stazama i trasi brzinskog ispita koji se vozi u oba smjera. Servisno parkiralište nalazi se uz rutu brzinskog ispita, što pridonosi jednostavnosti praćenja ove utrke.
Službena lista prijava broji 135 automobila, među kojima se posebno ističu tri automobila WRC i čak 11 automobila R5 . Ove godine očekuju nas ekstremne razlike između automobila. Gerlad Rigler vozit će u Ford Fiesti RS WRC, ali većina favorita za pobjednike dolazi iz skupine R5 automobila. Peter Ranga i Andreas Aigner (obojica sa Škoda Fabiom R5) imaju najviše iskustva u vrhunskim vožnjama. Ne smijemo podcijeniti ni aktualnog pobjednika Mitropa kupa Krizstiana Hidega (Ford Fiesta R5) niti Antala Kovacsa (Ford Fiesta R5).

Prvih 11 automobila na startu bit će WRC ili R5 automobili. Broj 12 pripada brzom Slovencu, Aljoši Novak (Mitsubishi Lancer Evo X). On je stekao mnogo iskustva na makadamskim rally utrkama diljem Italije,  zbog čega bi mogao iznenaditi i vozače R5 automobila. Naravno, na listi su i automobili poput Mitsubishija, Subarua, Toyote i sličnih 4WD automobila. Gledatelji će obožavati strast i predanost mađarskih vozača u Ladama, ali i svih drugih vozača u slabijim kategorijama. Samo u Sprint klasi nalazi se 30 automobila a ukupno će biti gotovo 100 automobila bez pogona na sve kotače.

U subotu se u 14.30 održava atraktivni Shakedown na jezeru Orešje, dok je ceremonijalni start u 18.30 na trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji, a prije toga i Rider Challenge.

Start prvog brzinskog ispita je u nedjelju u 8.05 sati, a sve pojedinosti možete doznati na stranici http://rallysantadomenica.com/.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije