Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrta generacija

Ovo je nova Opel Zafira Life

Opel Zafira Life
Foto: Opel
1/5
16.01.2019.
u 08:30

Zafira Life opremljena je naprednom kontrolom proklizavanja IntelliGrip

Dvadeset godina nakon prve generacije Opelovog praktičnog jednovolumena, stiže novorazvijena četvrta generacija. Opel Zafira Life nudit će se u tri dužine: maloj (S) od 460 cm, srednjoj (M) od 495 cm i velikoj (L) dužine 530 cm. Svaka od njih dolazi s maksimalno devet sjedala. Verzija S Zafire Life otprilike je deset centimetara kraća od trenutačne Zafire, dok je L 65 cm duži. Zafira Life tako pokriva do tri segmenta vozila i predstavlja novi standard među višenamjenskim vozilima s većim brojem sjedala.

Zafira Life “Small” natječe se s kompaktnim jednovolumenima, ali nudi znatno više prostora za do devet putnika, što je nenadmašno u toj klasi. Krasi je i mali krug okreta (11,3 m), dobro upravljanje i dvoja električna klizna vrata kojima upravlja senzor, a otvaraju se pokretom noge. Zafira Life “Medium” (kao i Zafira Life “L”) ima međuosovinski razmak od 328 centimetara (duži 35 cm), a time i više prostora za noge stražnjih putnika, što je čini konkurentom srednje velikim jednovolumenima iz D segmenta tržišta. U usporedbi s konkurencijom, Opel nudi i veći otvor prtljažnika i veću nosivost. Zafira Life “Large” konkurira još većim jednovolumenima.

Opel Zafira Life
1/5

Nova Opel Zafira Life nudi svestran interijer, udobnost i profinjene sustave pomoći vozaču, ali i napredan informacijsko-multimedijski sustav, head-up displej i aktivni tempomat utemeljen na kameri/radaru. Taj je sigurnosni koncept dobio maksimalnih pet zvjezdica od Euro NCAP-a. Vozač i suvozač moći će uživati u dvodijelnom panoramskom krovu i prozoru koji se može otvarati na poklopcu prtljažnika.

Opel Zafira Life svjetsku će premijeru doživjeti na Sajmu automobila u Bruxellesu 18. siječnja, a od veljače će se moći naručiti. Zafira Life opremljena je naprednom kontrolom proklizavanja IntelliGrip, a moći će se naručiti i verzija s pogonom 4x4. Sustav pogona na sve kotače konstruirali su stručnjaci za off-road vožnju tvrtke Dangel. Opel će početkom 2021. ponuditi posve električnu verziju Zafire Life.

Pogledajte video o prometnim kaznama - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu:

Ključne riječi

Komentara 2

PU
paul-umpe
11:01 19.01.2019.

moj multivan je za ovaj krs raketa

HL
Hladan
09:09 16.01.2019.

Ne volim francusku auto industriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije