Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA

Omiljena meta lopova: Ovo su automobili koji se najviše kradu

Car theft breaking into a car
Foto: Rafael Ben-Ari/Newscom/PIXSELL
11.09.2020.
u 22:53

Zanimljivo, u prvih deset nije se našao Golf, koji je u Hrvatskoj na prvom mjestu

Prema izvještaju Generalnog udruženja njemačke industrije osiguranja (GDV), prošle je godine prijavljeno 14.229 ukradenih automobila s kasko osiguranjem. Šteta je u protuvrijednosti od oko 280 milijuna eura, a posebno popularni su bili SUV-ovi. Zanimljivo, u prvih deset nije se našao Golf, koji je u Hrvatskoj na prvom mjestu.

Ali zato su se na listi našli BMW X6 2. generacija, Land Rover Velar 1. generacija, Mazda CX-5 2. generacija, Lexus CT200 1. generacija, Toyota Prius + 1. generacija, Land Rover Range Rover 3. generacija, Lexus NX 1. generacija, Renault Talisman 1. generacija, Toyota GT86 1. generacija i Toyota RAV4 4. generacija, piše Revija HAK.

Iz izvješća proizlazi da su lopovi ukrali manje novih automobila, a umjesto toga više vozila starih između dvije i tri godine. Razlog tomu, prema stručnjacima, je pretpostavka da mnogi noviji modeli nude bolju zaštitu od krađe. Za vozače automobila također je pozitivan trend koji je objavio GDV, a to je da se broj krađa automobila u Njemačkoj smanjio u 2019. godini.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar drug Joža
drug Joža
00:18 12.09.2020.

kako kažu za Golfa...siromašnima preskup a bogatima nezanimljiv.

AR
arwin
13:04 14.09.2020.

Auti u Njemačkoj se kradu zbog skupih rezervnih dijelova. Kako Golfovi dijelovi ne spadaju u tu kategoriju logično je da se ne kradu. Tko bi priseban uostalom i ukrao Golfa za voziti se?

Avatar Baroudeur
Baroudeur
21:41 12.09.2020.

Bice problema sa kradom elekricnih automobile! Ukrades i treba ti 12 sait da ga napunis...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije