Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEATOV SUV

Osvježenog dizajna, Arona je digitalizirana i sigurnija

Seat Arona
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/12
06.12.2021.
u 12:18

Najnovije izdanje španjolskog gradskog crossovera modernizirano je, a isprobali smo ga uz jednolitreni benzinski motor od 110 konjskih snaga

Najnovije izdanje španjolskog gradskog crossovera, modela Seat Arona, donosi osvježen vanjski dizajn, digitalizaciju unutrašnjosti i poboljšanu sigurnost. Promjena, naravno, ima još no to su najvažnije. Modernizirane vanjske linije novoj su Aroni dale robusniji karakter, a dodatan trud dizajnera posebno je vidljiv na prednjem braniku i maglenkama.

Testni primjerak je Arona 1,0 TSI Xperience. Jednolitreni benzinac sa 110 konjskih snaga ovdje je uparen s preciznim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Snaga se dobro iskorištava, automobil je startan, međuubrzanja su solidna. Jasno, nije ovo automobil za jurnjavu, više mu odgovara ležerna vožnja. Riječ je o gradskom crossoveru, pa se podrazumijeva povišen položaj sjedenja, lakši pristup kako kabini tako i prtljažniku, ali i dovoljno prostora za pet osoba. Naslon stražnje klupe preklopiv je i djeljiv, a prtljažnik prima od 400 do 1280 litara. Arona sada sluša i glasovne komande, glatko surađuje s pametnim telefonima, a multimedijom se intuitivno upravlja preko ekrana osjetljivog na dodir.

Testni automobil ima 9.2” zaslon u boji osjetljiv na dodir (Seat Connect gen3), a navigacijom se, primjerice, može upravljati i glasom. Inače uz opremu Xperience dolazi 8,25” zaslon radio uređaja. Klima-uređaj je dvozonski, retrovizori el. podesivi i grijani. Izdašna oprema obuhvaća i brojne aktivne sustave potpore vozaču, primjerice, proaktivnu zaštitu pješaka i biciklista, Lane Assist, upozorenje na sudar sprijeda s autonomnim kočenjem u nuždi. Svjetla su u LED izvedbi, dnevna se automatski pale. S dodatnom opremom, testni auto stoji 174.245 kn. Seat Arona, inače, cjenovno kreće od 134.894 kn.

Komentara 1

IN
invazijaleptira
12:20 07.12.2021.

Odlican, nadam se da ce uskoro imati u autorentu da ga malo isprobam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije