Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiatovi noviteti

Osvježeni Fiat Tipo dolazi i u obiteljskoj crossover izvedbi, Panda dobila Sport verziju

08.12.2020.
u 08:00

Novost je novi 1-litreni turbobenzinski motor sa 100 KS i čak 192 Nm okretnog momenta

        Fiat je predstavio redizajnirani kompakt Tipo i gradsku Pandu. Oba su modela sada dostupna u tri nove linije Life, Sport i Cross. Prvi od njih, ‘Life’, posvećen je kupcima koji u potpunosti žive život u gradu, ‘Sport’ je za one s aktivnim životnim stilom, dok je linija “Cross”, koja se već etablirala u Pandi a novost je u modelu Tipo, namijenjena onima avanturističkog duha koji svojim automobilom žele istraživati i područja izvan asfalta.

Upravo je Tipo Cross najveća novost. Dolazi kao četvrta karoserijska izvedba talijanskog kompakta (uz klasičan hatchback, limuzinu i karavan), temeljen na peterovratnoj hatchback izvedbi i predstavlja pravi obiteljski crossover. U odnosu na hatchback podnica mu je podignuta za 4 cm, a ukupna visina za 7 cm, što ga čini robusnijim, uz plastične obloge blatobrana i odbojnike pojačan je terenski izgled. Obiteljski kupci su Fiatova ciljna skupina, a nudi im se atraktivni podinuti kompaktni crossover bez žrtvovanja udobnosti i prostranosti po pristupačnoj cijeni, tvrde u Fiatu iako cijene još nisu poznate.

Najveća novost u unutrašnjosti u svim modelima Tipa jest nova 7-inčna TFT digitalna instrumentna ploča, koja zamjenjuje konvencionalnu analognu instrumentnu ploču i pruža vozaču bolju kontrolu nad svim funkcijama u vozilu tijekom vožnje. Uparena je s najnovijom generacijom multimedijskog sustava Uconnect 5, koji se primarno koristi na također novom središnjem 10,25 zaslonu osjetljivom na dodir.

Novi Tipo Cross dolazi uz turbodizelski 1.6 Multijet motor snage 95 ili 130 KS odnosno novi FireFly Turbo trocilindarski 1,0 GSE T3 turbobenzinski motor snage 100 KS. Najsuvremenija turbobenzinska verzija uz okruglih 100 konja razvija i čak 190 Nm okretnog momenta pri samo 1500 okretaja u minuti. Motor stoga osigurava užitak u vožnji i nudi optimalno pokretanje uz povoljnu emisiju od 121 g/km (WLTP). Mjenjač je kalibriran kako bi osigurao maksimalni odziv u gradskom prometu i najbolju udobnost na autocesti, zaustavljajući 3200 o/min pri krstarenju od 130 km/h.

Novost je i Tipo City Sport, idealan je automobil za one koji želeprepoznatljiv karakter, sportski osjećaj i tehnološke inovacije. Nova verzija odmah je uočljiva po svojoj prepoznatljivoj estetici, poput specifične oznake “Sport” ispod retrovizora, Metropolis Grey naplacima te brojnim sjajnim crnim detaljima koju krasi i atraktivna prednja maska. Za još suvremeniji izgled, Novi Tipo City Sport dolazi s novim LED prednjim i stražnjim svjetlima, koja ne samo da poboljšavaju izgled automobila, već poboljšavaju aktivnu i pasivnu sigurnost, zahvaljujući boljoj vidljivosti. Dostupan je u peterovratnoj i karavanskoj karoserijskoj izvedbi sa 1.6 Multijet sa 130 KS ili novim 1.0 GSE T3 turbobenzinskim motorom sa 100 KS.

Najveća novost kod obnovljene Pande jest Sport izvedba usmjerena na mlade i dinamične kupce, Nova Panda Sport ističe se prepoznatljivom estetikom poput dvobojnih 16-inčnih aluminijskih naplataka, opcijskom dvobojnom karoserijom i kromiranim detaljima.

u interijeru se ističe nova kontrolna ploča u boji titana, specifični paneli vrata od eko kože, crni strop i nova sjedala s tamno sivim presvlakama, detalji od tehno kože, bočne ploče od tkanine i crveni šavovi. Za nostalgičare tu je i doplata za ‘Pandemonio Pack’ koji s detaljima poput crvenih kočionih čeljusti, zatamnjenih prozora i novi upravljačem s crvenim šavovima podsjeća na legendarnu Pandu 100 HP iz 2006. godine. Ali, za razliku od nekadašnje Pande Sport, nova Panda Sport opremljena je ekološkim 1.0 FireFly Hybrid motorom od 70 KS.     

Ključne riječi

Komentara 4

HE
Herceg
08:44 08.12.2020.

Toliko vozino auta a da baš ništa nepravimo u Hrvatskoj.Tko je tu kriv? Još se plaća carina?! Kod nas samo prodavnice,servis,garaze.Politika,ekonomisti, naši predstavnici (ambasadori) u drugin drzavama što oni ništa nerade da privuku strane investitire u Hrvatsku?!

11
1111111111111111111111111111111111111111
09:23 08.12.2020.

ja mislim da je fiat baš krasan auto za ''porodicu'' i psa

HE
Herceg
08:29 08.12.2020.

Proizvodi se u Srbiji,zašti nije u Hrvatskoj ? Gotiv proizvod kupiti,a ništa od toga proizvoditi,je najgora ekinonija za jednu drzavu.🚗

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije