Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNE INOVACIJE

Osim mjerenja brzine, nove će kamere na autocestama mjeriti i razmak

Policija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
13.11.2019.
u 21:07

U tijeku je postupak nabave uređaja kojima bi se mjerio razmak između vozila u prometu i utvrdio prekršaj, javlja policija.

U javnoj raspravi je novi Pravilnik o mjerilima brzine u prometu, u kojemu se predlaže nova regulacija nepoštovanja razmaka između vozila i prolaska kroz crveno svjetlo. Kako javlja HAK-ova Revija, policija nabavlja uređaje kojima će mjeriti razmak između vozila. 

Nove kamere mjerit će razmak između vozila

HAK-ova magazin Revija doznaje kako je u tijeku nabava uređaja za mjerenje razmaka između vozila. 

"Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila, koje je nabavilo Ministarstvo unutarnjih poslova, namijenjeni su isključivo za nadzor brzine kretanja vozila", odgovorili su im. Dodali su kako je u tijeku postupak nabave uređaja kojima bi se mjerio razmak između vozila u prometu.

"Također vas obavještavamo kako je u tijeku postupak nabave uređaja kojima bi se mjerio razmak između vozila u prometu i utvrdio prekršaj. Radi se o višenamjenskim uređajima koji razmak između vozila računaju temeljem izmjerenih brzina. Navedeni prekršaji će se moći utvrđivati nakon što nabava bude realizirana", izvijestili su.

Dokumentiranje prolaska kroz crveno svjetlo

Naime, u Pravilniku s početka teksta piše da se prolazak kroz crveno svjetlo utvrđuje na temelju izmjerene brzine vozila i vremena prolaska preko označene zaustavne linije. Prolazak kroz crveno svjetlo dokumentira se dvjema fotografijama. Prva fotografija pokazuje vozilo prije označene zaustavne linije, dok druga fotografija pokazuje vozilo nakon zaustavne linije. Obje fotografije osim vozila pokazuju i crveno svjetlo na semaforu.

Kada se radi o kamerama koje će kažnjavati ovaj prekršaj, policija javlja da su one u vlasništvu Grada. "Na pitanje koje se odnosi na kamere koje su postavljene na lokacijama u Zagrebu, obavještavamo Vas kako nisu u vlasništvu Ministarstva unutarnjih poslova, već Grada Zagreba stoga Vas upućujemo da se za odgovore obratite nadležnim službama Grada Zagreba", poručila je policija.

Komentara 4

BR
brodludjaka
22:23 13.11.2019.

Svi ovi moroni, koji se tobože bave prometom, nikako da shvate da je najveći problem što iz auto škola izlaze nesposobni i nedovoljno educirani vozači. Tu je glavni problem. Nema te osobe koja nije položila vozački ispit, ako to želi.

TI
Tigar60
06:40 14.11.2019.

Kako ide ona Mala moja Ti u plavoj bluzi ........ Mogla je još veće nokte pokazat. Ako nisi za frizerku onda si za milicionerku.

NO
nordic
05:55 14.11.2019.

Welcome to Switzerland

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije