Naslovnica Auti Automobili

Do 2024. svi će se Opelovi modeli nuditi i s električnim pogonom

Do 2020. Opel će na tržište izbaciti četiri elektrificirane linije vozila, uključujući Grandland X PHEV i novu generaciju električne Corse
15. studenoga 2017. u 09:02 4 komentara 479 prikaza
Michael Lohscheller, glavni izvršni direktor tvrtke Opel Automobile GmbH
Foto: Opel

Michael Lohscheller, glavni izvršni direktor tvrtke Opel Automobile GmbH, predstavio je strateški plan PACE! kojim namjerava povećati održivu konkurentnost i rast. Dobivši sveobuhvatan pristup tehnologijama grupe PSA, Opel će postati vodeći europski proizvođač u smanjenju emisija CO2.

Sergio Marchionne Odbacio rukavice Prvi čovjek Fiata otvoreno: Električni automobili nisu čišći od benzinaca i dizelaša

Do 2024. sve će europske linije osobnih automobila biti elektrificirane, nudeći uz učinkovite motore s unutrašnjim izgaranjem i čisti električni pogon na bateriju ili pak plug-in hibridnu verziju. Do 2020. Opel će na tržište izbaciti četiri elektrificirane linije automobila, uključujući Grandland X PHEV i novu generaciju Corse kao posve električnog vozila.

Tvrtka će do 2020. smanjiti troškove za oko 700 eura po autu. Dvije platforme tvrtke grupe PSA – CMP i EMP2 – bit će uvedene u sve Opelove tvornice. SUV utemeljen na platformi EMP2 planira se proizvoditi u Eisenachu 2019., dok vozilo iz D-segmenta utemeljeno na istoj platformi dolazi u Rüsselsheim. Od 2024. nadalje svi će Opelovi modeli biti utemeljeni na zajedničkoj arhitekturi grupe PSA. Sljedeći će 2018. doći Combo, a 2019. nova generacija Corse. Taj će se ritam dalje održavati jednim velikim tržišnim predstavljanjem godišnje.

Michael Lohscheller, glavni izvršni direktor tvrtke Opel Automobile GmbH
1 / 14
Ivanec: Ivica Repić, samograditelj električnih automobila

Računajući sve karoserijske izvedbe, Opel će do 2020. predstaviti devet novih modela. Razmještaj novih pogonskih sustava među Opelovim proizvodnim pogonima pratit će prijelaz s GM-ovih motora i prijenosa na one tvrtke Groupe PSA. Sva će se Opelova vozila inženjerski osmišljavati u Rüsselsheimu, koji će se pretvoriti u globalni centar kompetencija za cijelu Groupe PSA. Trenutačno je naglasak na gorivim ćelijama i razvoju automatiziranih voznih tehnologija.

VIDEO: Priprema auta za zimu

[video: 22363 / Priprema auta za zimu] Električni automobili Zeleni promet Slovenija zabranjuje konvencionalne motore, a Hrvatska? Na struju Anketa pokazala: Električna vozila puno su pouzdanija Bliska budućnost Moraju li električni automobili na servis?
Njega kose
BUDI DIVA
U Novoj godini zablistaj poput holivudske zvijezde: Kako uz male trikove do idealne frizure za najluđu noć

A1 izdvaja za Vas