Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oldtimeri

Za ovih pet automobila treba izdvojiti više od 3,3 milijuna kuna

Foto: Njuškalo
1/6
05.02.2017.
u 08:17

Baš kao i slike poznatih slikara i ovim automobilima cijena raste s godinama tako da su, u jednu ruku, dobra investicija.

Rijetki su oni koji 'ne padnu' na šarm starijih automobila, a mnogi i danas žale za dizajnom i 'dušom' koju su posjedovali.

Dok današnji automobili liče kao jaje jajetu, raznolikosti prije nije nedostajalo što se najbolje vidi na oldtimerima koji na ulici svjedoče o prošlim vremenima.

Pera dizajnera bila su puno slobodnija pa se za neke automobile može reći da su prava remek djela. Baš kao i slike poznatih slikara i ovim automobilima cijena raste s godinama tako da su, u jednu ruku, dobra investicija.

Uvjerljivo najskuplji oldtimer koji se nudi na Njuškalu je Mercedes Benz 280SL Pagoda iz 1971. godine. Prodavač tvrdi da je on prvi vlasnik i da je automobil prošao samo 34 tisuće kilometara. Također navodi kako auto nije restauriran te da je kao nov i čuvan od prvog dana. Vlasnik za njega traži 953 tisuće kuna i ne planira uzeti niže ponude.

U Viškovu se nalazi Aston Martin V8 Coupe iz 1973. godine. Automobil dođe 663 tisuće kuna, no potrebno ga je 'složiti do kraja'. Vlasnik je napravio 'generalku' na motoru i mjenjaču, a automobil je dobio i novu boju. Uz njega nudi se i Aston Martin Lagonda te vlasnik obećava 'bolju cijenu'.

Za 622 tisuće kuna prodaje se Jaguar E-Type V12 5,3L. Ovaj ljepotan napravljen je 1973. godine i prošao je 64000 kilometara. Registriran je i spreman za vožnju.

Foto: Njuškalo/UESyndication/PIXSELL

Nešto jeftiniji od njega je Jaguar Mkx 4,2 iz 1966. godine. Za 587 tisuća kuna dobit ćete potpuno novi agregat i novu mjenjačku kutiju. Proizvedeno je 260 komada s ovim motorom, a ukupno su 33 automobila proizvedena s ovim kompletom opreme i većina ih je prodana u SAD i UAE osim ovog koji je preko Švicarske našao put do Hrvatske.

Za kraj ostaje zanimljiv Ford Thunderbird koji košta 550 tisuća kuna. Radi se o preradi u režiji njemačke tunerske kuće Anderson Germany. Crna vanjština u kombinaciji s crvenom kožom u unutrašnjosti zasigurno će vas ostaviti bez daha kao i sve one pokraj kojih prođete.

>> Kupujete ili prodajete automobil? Evo kakvo je stanje na tržištu!

Komentara 7

Avatar possibilis
possibilis
09:31 05.02.2017.

Znate kako forsiraju kriminalce u Vladu kad ovako jeftino reklamiraju Njuskalo. Cisto pranje mozga za sitne novce novinarima.

LI
lipnjak
09:08 05.02.2017.

Ima Čačkalo oglasnik ne naplacuju.

HA
hazo
08:51 05.02.2017.

Svaki dan ista pruča. Badava vam reklama za njuškalo ! Ma kome budete vi naplačivali ? Evo vam račun - drastičan pad oglasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije