Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeep Renegade

'Odmetnik' s novim top benzincem od 180 KS

Jeep Renegade
Foto: Jeep
1/3
30.05.2019.
u 11:12

Renegade već u osnovnoj opremi donosi napredne sigurnosne elemente opreme poput upozorenja na napuštanje prometnog traka i prepoznavanja prometnih znakova. Odmah ima dobru opremu poput radio-uređaja, komandi na kolu upravljača...

Benzinci preuzimaju primat u izboru motorizacije, pogotovo kod manjih automobila. Zbog potražnje za njima proizvođači šire ponudu benzinskih motora, a jedan od primjera jest Fiat Chrysler grupa koja je lani predstavila potentan četiricilindarski 1,3-litreni benzinac (1332 ccm) sa 150 KS. Sada je otišla korak dalje, pa je motor istog obujma podigla na 180 KS, što je rijetkost na tržištu. Prvi model u koji se novi motor ugrađuje je Jeep Renegade i već je stigao na naše tržište.

Najmanji Jeepov model Renegade (u prijevodu ‘odmetnik), lani je redizajniran te je vrlo tražen s 1,3-litrenim turbobenzincem od 150 KS. Bogatu ponudu motora koju sada obogaćuje i top model sa 180 KS čine još početni 1,0 trocilindarski turbobenzinac sa 120 KS i tri dizelska Multijet agregata: 1,6 Multijet sa 120 te 2,0 Multijet sa 140 i 170 konja. Novi motor za Jeepov urbani SUV razvija 180 KS i 270 Nm okretnog momenta pri niskih 1850 o/min, a dolazi isključivo uz 9-stupanjski automatski mjenjač i AWD pogon na sva četiri kotača. Cijena uz bogatu Longitude opremu jest 217.102 kune, dok u top opremi Limited za ovu poslasticu treba izdvojiti 232.758 kuna. Najveća je brzina Renegadea s ovim motorom 201 km/h.

Foto: Jeep

Renegade već u osnovnoj opremi donosi napredne sigurnosne elemente opreme poput upozorenja na napuštanje prometnog traka i prepoznavanja prometnih znakova. Odmah ima dobru opremu poput radio-uređaja, komandi na kolu upravljača, klima-uređaja, putnog računala, Uconnect sustava s 5-inčnim dodirnim zaslonom, zatamnjenih stakala, prednjih i stražnjih zračnih zavjesa, prednjih i bočnih zračnih jastuka, sustava protiv preokretanja, Hill holdera, nadzora stabilnosti prikolice, el. pokretanja prednjih i stražnjih stakala... Početna cijena Renegadea s 1,0 T3 motorom sa 120 KS iznosi 155.370 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije