Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Odgovorni vozači redovito servisiraju svoje automobile

Odgovorni vozači redovito servisiraju svoje automobile
Foto: Promo
1/2
PR
Autor
PR članak
13.12.2017.
u 07:46

Ako je vašem ljubimcu vrijeme za redovni posjet mahaničaru, predlažemo da iskoristite blagdansku akciju u vama najbližem Q-Service centru koji nudi 25% popusta na sve dijelove koje je potrebno zamijeniti unutar malog ili velikog servisa.

“Odgovorni vozači prepoznaju važnost redovitog servisiranja svojih limenih ljubimaca. Ispravan automobil garancija je sigurnosti na cesti, a prema svjetskim statistikama čak 30% prometnih nesreća dogodi se zbog tehničke neispravnosti vozila.”, poruka je to iz Q-Servicea, najveće mreže servisnih centara u Hrvatskoj. Ono što je dobro znati jest da postoje dvije vrste servisa, u mehaničarskom žargonu poznati kao mali i veliki servis. Ako je vašem ljubimcu vrijeme za redovni posjet mahaničaru, predlažemo da iskoristite blagdansku akciju u vama najbližem Q-Service centru koji nudi 25% popusta na sve dijelove koje je potrebno zamijeniti unutar malog ili velikog servisa.

Mali i veliki servis - koja je razlika?

Osnovna razlika između ova dva servisa je u pristupu. Mali servis možemo usporediti sa sistematskim pregledom unutar kojeg mijenjamo ulje i sve filtere poput filtera ulja, zraka, goriva i kabine. Mali servis potrebno je, kao i sistematski pregled, obavljati jednom godišnje.

Foto: Promo

Veliki servis uključuje izmjenu vitalnih dijelova motora, a to su svi dijelovi koji spadaju u takozvani razvodni mehanizam. Kod novijih automobila razvodni mehanizam povezan je s pumpom rashladne tekućine motora pa se u prilikom servisa mijenja i taj dio zajedno s rashladnom tekućinom. Treba naglasiti da kvar na spomenutim dijelovima može nanijeti veliku i skupu štetu motoru vašeg ljubimca pa je time važnost redovitog obavljanja velikog servisa još i veća. Kada ćete obaviti veliki servis? “To ponajprije ovisi o modelu automobila koji vozite, ali možemo reći da se takvi servisi obično rade između 80.000 i 150.000 prijeđenih kilometara ili svakih 3 do 5 godina.”, kažu stručnjaci iz Q-servicea.

Gdje servisirati automobil?

Kod obje vrste servisa preporučuje se posjet dokazano stručnim serviserima. Q-Service mreža servisnih centara, osim što je najveća u Hrvatskoj, posjeduje i brojne stručne certifikate, dugogodišnje iskustvo te prilikom servisa ugrađuje, u dogovoru s vlasnikom automobila, isključivo najkvalitetnije dijelove. Ovakav pristup garancija je da će vaš limeni ljubimac s lakoćom podnositi sve izazove koje pred njega postavite. Isto tako, možete biti sigurni da će vaš automobil očuvati tržišnu vrijednost.

Popis svih ovlaštenih Q-Service servisa možete pronaći na sljedećem linku: www.q-service.hr/kontakti/

Ako trebate više informacija o servisnoj akciji i 25% popusta na velike i male servise, kliknite ovdje: www.q-service.hr/vijesti/clanok/85-u-kvalitetu-se-nije-tesko-zaljubiti/

Želite prijaviti greške?