Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za 10 posto

Od ponoći poskupljuje cestarina - dva tjedna ranije od uobičajenog

Autocesta
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
14.06.2018.
u 23:09

Razlog? Iz Hrvatskih auto-cesta napominju da je i sama sezona ranije krenula

Od ponoći poskupljuje cestarina - dva tjedna ranije od uobičajenog. Cijena će porasti deset posto za kategorije vozila I A, I te II.

Ovakav obračun cijena na snazi je tri mjeseca, do 14. rujna, navodi Dnevnik.hr.

Zašto do poskupljenja dolazi ranije? Iz Hrvatskih auto-cesta napominju da je to zbog toga što je i sama sezona ranije krenula. U prvih pet mjeseci ove godine zabilježen je rast od 6 posto više vozila, auto-cestama je prometovalo njih više od 18 milijuna.

Na primjer, putovanje autocestom A1 od Zagreba do Dugopolja tako će za kategoriju I koštati 200 kuna umjesto izvansezonskih 181 kn. Za istu kategoriju vožnja od Rijeke do Zagreba umjesto uobičajenih 70 kuna bit će tako 77 kuna.

Kategorija IA su motocikli, motorni tricikli i četverocikli, kategorija I su motorna vozila s dvije osovine, visine do 1,90 m. Kategorija II dijeli se na dvije skupine: motorna vozila s dvije osovine visine iznad 1,90 m, kojima najveća dopuštena masa ne prelazi 3500 kg te motorna vozila s dvije osovine, visine ispod 1,90 m, koja vuku priključno vozilo, neovisno o broju osovina i visini priključnog vozila.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Autocesta
1/10
Ključne riječi

Komentara 16

SJ
Sve je uzalud
06:50 15.06.2018.

.....presusilo...uz svekoloku pljacku..nema tehnologije stampanja novca koja bi Hrvatskoj priskrbila dovoljno novca....a zapravo nema papira.....cekamo stabla da sazriju...

KE
kelab
03:21 15.06.2018.

Nece to bas tako dugo trajat. Derite dok mozete. I turisti ce doci pameti. Bit ce kasno.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
00:27 15.06.2018.

treba i vise da budu cijene.Sirotinja nek ide pijeske na more..kad nema za cestarinu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije