Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne zaboravite

Od danas potrebna zimska oprema, a evo kolika je kazna za one koji je nemaju

Zagreb: Snijeg i vjetar uz niske temperature u gradu
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
15.11.2018.
u 07:29

Zimsku opremu potrebno je imati do 15. travnja 2019. godine

Od danas 15. studenog do 15. travnja 2019. obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Hrvatskoj, podsjetili su u četvrtak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK), a kazna za vozače koji se ne budu pridržavali tog pravila iznosi 700 kuna.

Jak vjetar puše na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Baričevići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog magle smanjena je vidljivost mjestimice na cestama u Slavoniji, a ima je i na dionici autoceste A3 Bregana-Lipovac između Novske i Nove Gradiške.

Izvanredne situacije su na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče jer je pas na kolniku oko 90. km između čvora Ogulin i odmorišta Modruš; na A3 Bregana-LIpovac vozilo je u kvaru na 140. km između čvorova Okučani i Novska u smjeru Bregane; kolona teretnih vozila pred NP Bregana u smjeru Slovenije duga je oko jedan kilometar.

Na dionici državne ceste DC3 od Belovara do Žerjavinca vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Na graničnom prijelazu Bregana- Obrežje teretna vozila na izlaz čekaju sat vremena.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

>> Evo koje su zimske gume najbolje

 

Ključne riječi

Komentara 3

HL
Hladan
08:54 15.11.2018.

Gledam upravo na parkingu prolazeci, od 10 auta samo 3 imaju zimske gime! Dzaba nama bilo koji zakon kad policija i sudovi ne provode iste.

KR
Kalkulirano riskantan
13:49 16.11.2018.

Zimske gume..čitajte pažljivo..su obavezne na zimskim dionicama javnih cesta-to nisu sve ceste nego određene državne i većina autocesta...na ostalima kad se proglase zimski uvijeti...

Avatar javorko
javorko
07:57 15.11.2018.

ovako ce razmisljati lopov hrvat koji je jedino u svome prejadnom zivotu naucio kako nekoga prevariti "radu cu platiti 700 kuna i nastaviti voznju s ljetnim gumama nego kupit zimske"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije