Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misterija

Objavili da je umro Michelin. Ali ne kad i kako

Francois Michelin
Foto: BFMTV/YouTube screenshot
30.04.2015.
u 11:26

Francuski predsjednik Francois Hollande komentirao je odlazak izumitelja nazvavši ga "jednim od najvećih francuskih poslijeratnih industrijalaca"

Umro je izumitelj Francois Michelin (88) koji je osnovao i 47 godina vodio francusku tvrtke za proizvodnju automobilskih guma Michelin.

Vijest je, navodi New York Times, objavila njegova tvrtka, ali ne dajući informacije o datumu i uzroku smrti.

Michelin je završio studij matematike, a direktor je postao 1955. godine. Povukao se 2002. godine i posao preda sinu Edouardu koji se utopio četiri godine poslije. Obitelj je tada prestala službeno upravljati tvrtkom.

Francuski predsjednik Francois Hollande komentirao je odlazak izumitelja nazvavši "jednim iod najvećih francuskih poslijeratnih industrijalaca".

>>Michelin se vraća u Formulu 1

>>Usporedba zimskih guma - najbolji su opet Michelin i Continental

Komentara 3

PR
primarijus
13:30 30.04.2015.

"Završivši studij matematike, Michelin je završio studij matematike" Tatjanica zlato moje, primi se ti rađe kuhače

CH
chr1s
13:57 30.04.2015.

Ponavljanje dijelova rečenica, nedostaju slova u riječima, gramatičke pogreške i sve to u članku od desetak redova. Ni malo profesionalno i krajnje neozbiljno.

BO
boreabo
13:32 30.04.2015.

Zar je za čovjeka od 88 godina bitno kako je umro ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije