Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARAC ZA KOREJCE

Novom Galaxyju Note 7 izgara baterija, Samsung će ih besplatno zamijeniti

An employee uses a Samsung Electronics' Galaxy Note 7 new smartphone at its store in Seoul, South Korea, September 2, 2016.  REUTERS/Kim Hong-Ji
03.09.2016.
u 07:30

Nijedna od prijava zapaljenja baterije Note 7 nije stigla iz Hrvatske, niti iz okolnih zemalja, 17 ih se odnosi na Koreju, 17 na SAD, te 1 prijava s Tajvana.

Vijest dana na najvećem europskom tehnološkom potrošačkom sajmu IFA u Berlinu bila je bolni udarac za Samsungov najnoviji adut na tržištu smartphonea.

Korejski je tehnološki div objavio da zaustavlja prodaju svoga popularnog mobitela Galaxy Note 7 i najavio zamjenu baterije na svim dosad prodanim primjercima.

U Hrvatskoj 100-ak

Naime, upravo se baterija ispostavila kao velik problem jer su neki korisnici doživjeli da se ona i zapalila.

“Zaključno s 1. rujnom zaprimili smo 35 prijava ovih slučajeva u cijelom svijetu te provodimo detaljnu istragu s dobavljačima. Korisnicima koji već posjeduju Galaxy Note 7 u narednim ćemo tjednima besplatno zamijeniti trenutačni uređaj s novim - objavili su jučer iz Samsunga.

Nijedna od tih prijava nije stigla iz Hrvatske, niti iz okolnih zemalja, 17 ih se odnosi na Koreju, 17 na SAD, te 1 prijava s Tajvana. U našoj je zemlji, inače, prodano nešto manje od stotinjak primjeraka Notea 7 i to kroz predbilježbe tijekom kolovoza, jer ga još nema u službenoj prodaji.

Ova vijest zasigurno je neugodna za Samsung, jer upravo je Galaxy Note 7 pobrao velike pohvale i dodatno pojačao porast prodaje pametnih telefona iz portfelja korejske kompanije.

– Svjesni smo mogućih neugodnosti koju je ova situacija mogla prouzročiti, priznaju iz Samsunga.

Prodano je 2,5 milijuna tih mobitela u nešto više od dva tjedna koliko je dostupan na tržištu. Investitori procjenjuju da je vrijednost Samsunga pala za oko 7 milijardi dolara nakon objave o kvaru. No, procjenjuju i da je Samsung učinio mudar potez ponudivši kompletnu zamjenu uređaja, a ne samo zamjenu sporne baterije.

Kvaliteta življenja imperativ

U međuvremenu sajam IFA je i službeno započeo, a Samsung je tek jedan od brojnih jakih tehno igrača i startupa koji su otkrili cijeli niz novih, ali i starih poboljšanih proizvoda.

Ove je godine naglasak na kvaliteti življenja te boljim kućanskim uređajima. Huawei je lansirao novu liniju mobitela Nova. To je viša srednja klasa, lijepa dizajna, a svidjet će se najviše djevojkama zbog ugrađenih filtara za selfije i modne fotografije.

Lenovo je izbacio novu vrstu tableta, HTC i Sony su također objavili nove verzije mobitela. Panasonic je objavio cijelu lepezu uređaja i rješenja za moderan povezani dom, uključujući i ormar koji sam slaže odjeću. Predstavljene su i brojne pametne narukvice, dronovi, mikrofoni, roboti, hoverboardovi…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije