Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGLEDNI PORTAL

Novo priznanje za Rimca: Hrvati su stvorili nezamislivo!

mate rimac
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/8
03.07.2018.
u 16:52

- Hrvatski proizvođač Rimac Automobili otkrio je C_Two na sajmu automobila u Ženevi početkom ove godine kao nasljednika poznatog automobila Concept_One. Automobil je električan, supernapredan i udoban - piše poznati portal

Novo priznanje stiglo je za Matu Rimca i njegov Rimac C_Two. Poznati portal TopSpeed.com, koji prati kretanja na tržištu najekstremnijih i najluksuznijih automobila uvrstio je novo Rimčevo čudo među najbolje i najzanimljivije automobile proizvedene u prvoj polovici ove godine, te ga usporedili s čudom, Eurekom.

- Hrvatski proizvođač Rimac Automobili otkrio je C_Two na sajmu automobila u Ženevi početkom ove godine kao nasljednika poznatog automobila Concept_One. Automobil je električan, supernapredan i udoban. Međutim, bez obzira na nezamislive performanse koje je Rimčev tim uspio napraviti, C_Two ima nekoliko bitnih zadataka - privući svjetsku pažnju na proizvođača, promicati električne automobile i donijeti Rimcu poslovne ponude. I da, pobijediti Teslu Roadster - piše Topspeed.

U tekstu podsjećaju i kako se sve to dogodilo samo nekoliko tjedana nakon predstavljanja na Geneva Motor Showu. Mate Rimac, direktor tvrtke Rimac automobili, tada je kazao kako se planira proizvesti 150 automobila, a kupci iz cijelog svijeta počeli su se javljati u Svetu Nedelju, gdje se automobili proizvode. Početna cijena bila je 2,1 milijun dolara a 150 automobila prodano je u tri tjedna. Kupci su prosječno još dodali i 615 tisuća dolara na dodatke. Zatim je u lipnju u tvrtku uložio i Porsche AG uzimajući manjinski udio od deset posto.

- Hrvati su stvorili nezamislivo. Stvorili su automobil koji se slobodno može opisati kao superauto ili hiperauto - zaključili su novinari Topspeeda.

mate rimac
1/33
Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
17:58 03.07.2018.

Netreba se čuditi jer i veliki stručnjak za električnu struju Nikola Tesla dolazi iz Hrvatske

DU
Deleted user
17:07 03.07.2018.

Stvarno ste bezobrazni. Već drugi put danas idete orjunašima na živce.

AD
adrian
18:46 03.07.2018.

@Nave; Kao zanima te jer si možeš priuštiti? Ne treba auto nikad na proizvodnu traku. Baterije i tehnologija se već na veliko prodaju. Auto je samo izlog tupson...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije