Naslovnica Auti Automobili

Rio nove generacije donosi novi motor i inteligentne sustave

Prtljažnik od 325 l jedan je od najvećih u B klasi
18. lipnja 2017. u 10:30 3 komentara 1476 prikaza
Kia Rio
Foto: Kia

Model Kia Rio četvrte generacije stigao je na naše tržište. Početna se izvedba nudi po cijeni od 88.990 kuna, što podrazumijeva benzinski Rio 1,25 od 84 konjske snage te s LX Active eco paketom opreme.

Fiat Tipo SW Novo u Hrvatskoj Karavanski Fiat Tipo s 550 l prtljažnika za 118.055 kuna

U ponudi je još jedan benzinski motor, novi 1,0 TGDI koji razvija 100 konjskih snaga, a njime pogonjen Rio stoji od 95.990 kuna. Poklonicima dizelaša nudi se 1,4-litreni CRDI agregat od 90 konja, s cijenom od 110.990 kuna. Očekuje se da će na našem tržištu najtraženija biti benzinska opcija od 84 KS.

Rio je već u početnoj izvedbi solidno opremljen. Donosi, među ostalim, šest zračnih jastuka, pomoć pri kretanju na uzbrdici, sustav kontrole tlaka u gumama, mjerač vanjske temperature, ručni klima-uređaj, putno računalo, daljinsko središnje zaključavanje. No, u serijskoj opremi nedostaje mu radio, kojeg nalazimo tek u drugoj razini opremljenosti. U bogatijim razinama Rio donosi više naprednih sigurnosnih sustava (automatsko kočenje u nuždi, upozorenje kod promjene voznog traka, upozorenje na poprečni promet kod vožnje unatrag, grijana sjedala i kolo upravljača, kamera za vožnju unatrag...), kao i onih za povezivost s pametnim telefonima.

Kia Rio
1 / 7
Kia Rio

Korejski adut B segmenta u novoj se generaciji osjetno odmaknuo od prethodnika. Dizajn mu je dinamičniji, proporcije izmijenjene. Od prethodnika je niži, ali širi i duži. Dug je 406,5 cm te je 172,5 cm širok i 145 cm visok. Prtljažnik od 325 l jedan je od najvećih u B klasi, a otvaranju dodatnog prostora za prtljagu pomaže djeljiva i sklopiva stražnja klupa.

Nissan Micra Nova Micra Nissan napravio radikalan zaokret u segmentu gradskih automobila Seat Ibiza Novi Seat Najbolja Ibiza ikad stiže već u lipnju, kreće od 92.452 kn Fiat Argo Argo Fiat predstavio zamjenu za Punto na brazilskom tržištu