Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA NADGLEDA POSTUPAK

Novi udarac za VW, s tržišta se povlači 38 tisuća auta zbog velikog sigurnosnog problema

Volkswagen plant Zwickau
Foto: Jan Woitas/DPA/PIXSELL
1/2
16.12.2020.
u 17:59

Tijekom internih pregleda vozila inženjeri su otkrili da pločica papučice na koju se oslanja noga vozača tijekom kočenja može u nekim okolnostima izobličiti ili čak odvojiti od podloge.

 Volkswagen je prisiljen s tržišta opozvati tisuće novih automobila zbog problema s papučicama kočnice, potvrdio je glasnogovornik njemačke automobilske tvrtke.

VW će povući oko 38.100 automobila modela Golf, Tiguan, Touran i T-Roc iz 2020. godine. Nešto manje od 17.600 vozila nalazi se na domaćem njemačkom tržištu.

Glasnogovornik VW-a priopćio je da zbog neispravnih papučica nije zabilježena nikakva šteta ni nesreća.

Tijekom internih pregleda vozila inženjeri su otkrili da pločica papučice na koju se oslanja noga vozača tijekom kočenja može u nekim okolnostima izobličiti ili čak odvojiti od podloge. Problem je uočen kod automatskih automobila i vozila prilagođenih vožnji lijevom stanom ceste.

U Europi se lijevom stranom vozi u Velikoj Britaniji, Irskoj, te na Cipru i Malti. Među ostalim zemljama pravilo lijeve strane na snazi je i u Japanu. Povučena vozila treba provjeriti i po potrebi popraviti, saznaje se iz izvora u sjedištu autogiganta u Wolfsburgu.

Njemačka savezna uprava za automobilski promet nadgleda postupak opoziva i obrazložila je da je akcija pokrenuta zbog "neispravnog zavarenog spoja“.

VIDEO: Probijanje tunela Debeli brijeg

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar odvratni_ZG_kurir
odvratni_ZG_kurir
13:51 17.12.2020.

Prvo ne radi se o "povlaćenju s tržišta". To bi značilo da se tih vozila na trižštu ne može kupiti. Radi se o pozivu proizvođača vlasnicima već kupljenih automobila da se jave u autorizirani servis kako bi se izvršila provjera.. (Rückruf Aktion) Drugo, kako vam stoji uz naslov "Vlada nadgleda".. Time se ne bavi Vlada Savezne Republike Njemačke. To je u nadležđnosti i odgovornosti Budeskraftfahrtamt sa sjedištem u njemačkom gradu Flesnburgu

DU
Deleted user
18:43 16.12.2020.

Švabo je to😁

FA
fajlpz
12:38 18.12.2020.

Ma šta ima veze dobro su im jeftina auta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije