Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HYUNDAIJEVA PREMIJERA

Novi Santa Fe prvi put stiže i kao hibrid

Foto: Hyundai
1/8
03.06.2020.
u 12:58

Elektrificirane verzije Santa Fea sezat će od hibridnih izvedbi pa do inačica pogonjenih vodikom, a prvi put ovaj model dobiva i izbornik modova vožnje ovisno o podlozi

Hyundai je premijerno pokazao kako izgleda novi Santa Fe, a objavio je i osnovne elemente kojima će se u novom izdanju dičiti ovaj robustan SUV. Snažan nastup obogaćen je sofisticiranim detaljima, a prvi put u motornu gamu ulaze i ‘Smartstream’ hibridne te plug-in hibridne izvedbe. Novi Santa Fe temelji se na Hyundaijevoj novoj, trećoj generaciji platforme, a upravo mu ta platforma osigurava bolje vozne osobine, učinkovitost i sigurnost. Njegov se dolazak na europska tržišta očekuje u rujnu ove godine.

Dotjerana verzija Hyundaijeva reprezentativnog SUV-a - barem kad je u pitanju europsko tržište - donosi obilje elemenata ‘posuđenih’ iz premium segmenta, a prigodno se poklapa s proslavom 20. obljetnice Hyundaijeva najdugovječnijeg SUV-a. U Europi se prodaje od 2001., a omiljen je zbog prostranosti i komfora, kao i zbog funkcionalno dizajnirane kabine. Najnovija poboljšanja učinila su Santa Fe mogućim izborom i za kupce koji traže premium osjećaj. Materijali su kvalitetniji, kabinom dominira nova centralna konzola i novi 10,25-inčni dodirni ekran. Luksuzniji dojam zaokružen je novom 12,3-inčnom digitalnom instrumentnom pločom. Također, ukomponirane su nove tehnologije te čitava paleta sigurnosnih asistenata.

Modernizirani Santa Fe i dalje je obiteljski orijentiran SUV ugodan u vožnji, navodi proizvođač. Santa Fe prvi put dolazi i s izbornikom modova vožnje ovisno o podlozi (Terrain Mode selector). Što se pogona tiče, njegove elektrificirane verzije sezat će od hibridnih izvedbi pa do inačica pogonjenih vodikom. Detalji još nisu otkriveni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije