Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porsche

Novi 911 Turbo S do stotke stiže za samo 2,9 sekundi

Porsche 911 Turbo
Foto: porsche
1/4
09.12.2015.
u 11:00

Supersportski modeli legendarnog "elfera" dolaze sa 20 KS više i razvijaju 540, odnosno 580 konjskih snaga te jure do 330 km/h

Nakon što je u Frankfurtu premijerno pokazana redizajnirana verzija sedme generacije Porschea 911, na Salonu automobila u Detroitu idućeg će mjeseca prvi put biti izložena i osvježena Turbo verzija ovog kultnog sportskog automobila, koji se proizvodi od 1963. godine.

Legendarni "elfer" sada i u "običnoj" Carrera izvedbi dolazi isključivo s turbobenzinskim motorima, jer su atmosferski motori proglašeni manje učinkovitim i posljednjim su izmjenama otišli u povijest (novu Carreru i Carreru S pokreće 3-litreni 6-cilindarski turbobenzinac sa 380 i 410 KS).

Ali, oznaka Turbo u imenu ostaje rezervirana za snažnije supersportske izvedbe. Dolaze u dvije karoserijske izvedbe, kao Coupe i Cabriolet.

Njih će pokretati 3,8-litreni twin-turbo motor sa 540 KS u Turbo izvedbi odnosno sa 580 konja u Turbo S izvedbi. To je 20 KS više u obje izvedbe nego kod aktualnog modela. Turbo izvedba s mjesta do stotke sprinta za tri sekunde, dok snažnijem modelu za isto treba 2,9 s - 0,2 sekunde brže od dosadašnjih izvedbi. To je omogućeno i turbopunjačem koji ima promjenjivu geometriju, a sada ima i Dynamic-Boost funkciju.

Maksimalna brzina 911 Turba je 320 km/h, a Turba S 330 km/h.

Dakako, novi Porsche 911 Turbo ima još sportskiji dizajn, ali promjene su kao i uvijek izvedene vrlo decentno (osvježen prednji branik i usisnici zraka, LED svjetla, stražnji branik, alu naplatci...). Izdašnija je i oprema. Primjerice, sada svaki 911 Turbo standardno dolazi s Chrono sport paketom opreme što uključuje i novi upravljač iz Porsche 918 Spydera. Početna verzija Porschea 911 Turbo Coupe u Njemačkoj će stajati 174.669 eura.

>> VW opet najprodavaniji u Hrvatskoj, Porsche povećao prodaju

>> Svaki treći 
kupac porschea 
u Kini je žena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije