Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova game

Novi Berlingo u Hrvatsku stiže sredinom lipnja po cijeni od 136.500 kuna

Citroën Berlingo
Foto: Citroën
1/2
19.05.2015.
u 10:00

U novom izdanju putnički Berlingo oduševljava centralnom krovnom policom i zatvorenim krovnim pretincem u prtljažniku

Jednovolumenski oblik automobila ili volite ili ne, sredine tu nema, no i oni kojima oblikom ovaj segment nije prirastao srcu ne mogu mu osporiti izvanrednu praktičnost, fleksibilnost, prostranost. Ukratko, upotrebljivost u širokom spektru životnih situacija, od tipično obiteljskih do poslovnih.

Do 3,25 m korisne dužine

Citroen, začetnik ovog najpraktičnijeg segmenta, predstavio je novo, osvježeno izdanje modela Berlingo, u putničkoj Multispace i u gospodarskoj izvedbi. Poput prethodnika, i novitet se ističe impresivnim obujmom i svestranošću, ali i zanimljivim rješenjima kojima je svrha dodatno povećati upotrebljivost svakog centimetra automobila.

Konkretno, u novom izdanju putnički Berlingo oduševljava centralnom krovnom policom, te zatvorenim krovnim pretincem u prtljažniku, tik ispred stakla na poklopcu prtljažnika, koje se također zasebno otvara. Ukupna zapremina raspoloživih pretinaca je do 170 litara. Stražnja sjedala su odvojena, mogu se zasebno izvaditi, čime se otvara mogućnost prijevoza predmeta dugih do 3,25 metara. Berlingo još praktičnijim čine klizna bočna vrata i asimetrična dvokrilna vrata prtljažnika.

Učinkovitiji motori

Udoban ovjes i ugodna sjedala, uz poboljšanu zvučnu izolaciju, vožnju čine udobnijom. Na stražnjim sjedalima oduševljava prostor za koljena putnika (24,5 cm), a u interijeru uočavamo i nove materijale i kvalitetniju završnu obradu. Vozačevo mjesto zadržalo je uzornu ergonomiju, s ručicom mjenjača ugrađenom u armaturnu ploču i uz novi 7-inčni dodirni ekran. Novi Berlingo nudi sustav Active City Break, kameru za vožnju unatrag, pomoć pri parkiranju. Svi ponuđeni motori udovoljavaju Euro6 standarde te dolaze sa stop&start sustavom. Nude se dizelaši BlueHDI od 100 i 120 KS, s potrošnjom od 4,1 l/100 km i cijenom od 136.500 kuna.

>> Dostavni furgoni i dalje bez trošarina i uz odbijanje PDV-a

>> 'Žaba' je de Gaulleu spasila život, vozili su je Ćiro i Mišo Kovač

Komentara 1

Avatar Demon_Cleaner
Demon_Cleaner
21:35 25.05.2015.

Ovo je jedini auto iz francuske koji ima glavu i rep ostalo su promašeni eksperimenti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije