Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozili smo

Novi C4 Grand Picasso očekujemo u studenom

'GrandPicasso01_nnn_aut_1510'
Citroën
26.10.2013.
u 17:00

Nudi najviše prostora u klasi, ima veći prtljažnik, bolje leži na cesti, okretniji je i štedljiviji

Nakon \"običnog\" C4 Picassa Citroën je požurio izbaciti velikog brata - C4 Grand Picasso koji ima prostora za sedam putnika. Novi je model iste dužine kao prethodnik no zahvaljujući novoj platformi ima 11 cm veći razmak između osovina, najveći u klasi. Zbog toga ima vrlo prostranu unutrašnjost, a inženjeri su posebno poradili na povećanju komfora za putnike na stražnjim sjedalima.

Sedam sjedala u tri reda

Tako se srednji red sjedala može pomicati naprijed-nazad čak 15 centimetara, a dodatno je olakšan ulaz na treći red sjedala. Uz to, po prostoru za koljena putnika u drugom i trećem redu, C4 Grand Picasso je rekorder klase. Osim što imaju više prostora, putnici u zadnjem redu sjedala sada imaju i zasebnu ventilaciju na krovu i to s odvojenim komandama. U modernom i luksuzno opremljenom interijeru s dva velika LCD zaslona upravlja se preko površina osjetljivih na dodir, što nije najpraktičnije riješenje. I pretinci bi mogli biti praktičniji, no zato je prtljažnik najširi u klasi. Sada je i 64 litre veći nego prije pa ima 645 litara.

Iako je niži i lakši, a zbog šireg traga kotača bolje leži na cesti, C4 Grand Picasso i dalje je ponajprije usmjeren prema umjerenoj vožnji i ne voli sportske izlete.

Od 150.000 kuna

Takav je i 150 KS snažan 2,0-litreni dizelaš s kojim smo u okolici Munchena prolazili sa samo 6 l/100 km u prosjeku. Novost je i mjenjač s dvije spojke i šest brzina.

U Hrvatsku Citroën C4 Grand Picasso stiže s četiri razine opreme, a osnovna cijena s benzinskim motorom od 120 KS bit će 150.000 kuna.

>> Nova izvedba Citroëna C4 Picasso stigla u Hrvatsku

>> Picasso - Inovativan Citroën C4 u jednovolumenskom ruhu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije