Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo na tržištu

Novi BMW X3 napokon stigao u Hrvatsku

bmw x3
Foto: Arhiva VL
1/3
24.11.2010.
u 08:00

Početna cijena za novi BMW-ov model X3 iznosi 351.977 kuna, ako se radi o izvedbi xDrive20d

Bavarski novi model Sport Activity Vehicle (SAV), odnosno BMW X3 druge generacije, stigao je na naše tržište. Početna cijena toga zanimljivog modela iznosi 351.977 kuna, koliko valja dati za dizelsku izvedbu. Snažniji benzinac stoji 466.818 kn. Novi X3 karakteriziraju znatno povećan prostor, veća funkcionalnost i udobnost. Podrazumijevaju se i novi motori, a model donosi i 8-stupanjski automatski prijenos (kod benzinca), inovativnu tehnologiju ovjesa i BMW EfficientDynamics tehnologiju.

U startu, na raspolaganju su dvije izvedbe: X3 xDrive20d s dizel-motorom od 184 konjske snage, i BMW X3 xDrive35i s benzinskim agregatom sa 306 KS. Kod benzinske izvedbe, funkcija Auto Start Stop prvi put dolazi u kombinaciji sa 6-cilindričnim motorom i 8-stupanjskim automatskim prijenosom. Kod dizelske izvedbe, prosječna potrošnja goriva - u odnosu na prethodni model - smanjena je 14 posto, na 5,6 l/100 km.

BMW-ov xDrive sustav pogona na sva četiri kotača dodatno je usklađen za bolju voznu dinamiku u standardnoj opremi, uz dodatni sustav Performance Control. Nova je i tehnologija ovjesa, a elektroničko upravljanje prvi se put našlo u modelu BMW X, uz dodatno varijabilno sportsko upravljanje. Novi X3 prvi je model BMW X s dodatnim Damper Control i Dynamic Drive Control sustavima.

Zahvaljujući sjedalima koja se mogu preklopiti u omjeru 40:20:40, novi X3 nudi i najviši stupanj raznovrsnosti u unutrašnjosti, kao i zapreminu prtljažnika od 550 do 1600 litara. Interijer je potpuno usmjeren prema vozaču, a iz bogate ponude opreme izdvajamo Head-Up Display, pristup internetu, stražnju kameru s Top View funkcijom.

Ključne riječi

Komentara 2

AK
akil
23:23 27.11.2010.

Mislim da treba pričekati s kupnjom,i tražiti da ta cjena ostane,a sačekati pad kune.To bih bio pravi pogodak.

Avatar Panter2007
Panter2007
12:30 30.12.2010.

Sad ima 320d bmw.ali ovo je moj sledeci auto topla preporuka je BMW.Godinama sam vozio Japance stvarno su sluzili kao san,ali jednom mi se zelja pobudila probat BMW.Nisam se pokajao Stabilna brza ljuta auta sam treba se njima prilagodit.Znaju nekad bit neposlusni inace je BMW BMW.Pzzzz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije