Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVE FOTOGRAFIJE

Nova Opel Insignia Grand Sport otkrivena u stilu velikog kupea

Opel Insignia Grand Sport
Foto: Opel
1/8
13.12.2016.
u 10:00

Opelov model s vrha ponude premijerno će biti izložen u ožujku u Ženevi, a u Hrvatskoj ga očekujemo sredinom 2017. godine

Opel je pokazao prve fotografije potpuno otkrivene nove generacije modela s vrha ponude. Nova Insignia Grand Sport temelji se na novoj arhitekturi vozila. Međuosovinski je razmak produljen 9,2 cm, prednji i stražnji prevjes znatno su smanjeni, a trag kotača je proširen.

Više prostora za putnike

Rezultat je prostranija unutrašnjost, što se posebno odnosi na stražnji dio kabine. To je i dizajnerima omogućilo da se malo ‘poigraju’ - Insignia Grand Sport ima sportske proporcije, izgleda puno duža i niža te ima elegantnu siluetu kupea i robustan stav vozila iz viših klasa. Sve to dolazi u kombinaciji s aerodinamičnošću vodećom u klasi i koeficijentom otpora zraka od samo 0,26.

U odnosu na prethodni model, nova je Insignia do 175 kg lakša - zahvaljujući optimiziranim dimenzijama i korištenju laganih materijala. Rezultat je agilnija vožnja, bolja upravljivost i veća učinkovitost. Nova Insignia Grand Sport donosi i najprofinjeniji sustav pogona na sve kotače u klasi odnosno pametni sustav pogona na sve kotače s vektorskom raspodjelom okretnog momenta između pojedinačnih kotača. Dodatno unaprijeđeno podvozje FlexRide predstavlja temelj optimalnog ponašanja u vožnji koje se prilagođava situaciji. Ono prilagođava amortizere, upravljanje, odziv gasa i točke promjene stupnjeva prijenosa (kod automatskih mjenjača) nezavisno ili na temelju načina rada Standard, Sport ili Tour koje vozač može odabrati. U ponudi je i novi osamstupanjski automatski mjenjač s optimiziranim trenjem, a među brojnim vrhunskim tehnologijama Opelov novitet donosi i novu generaciju svjetala IntelliLux LED®. Sada su još brža, preciznija i snažnija, a njihova duga svjetla sada dosežu do 400 metara.

Nova IntelliLux LED svjetla

Funkcija dugih svjetala sastoji se od 32 LED segmenta, uzdužno integriranih u tanka prednja svjetla. Povećan broj LED segmenata omogućuje da se različiti svjetlosni uzorci još preciznije prilagode prometnoj situaciji, a prijelazi između različitih uzoraka svjetala su brži. Pomoć pri držanju prometne trake s automatskom korekcijom upravljanja, novi prednji zaslon i kamera koja pokriva 360°, sjedala koja je certificirao AGR, grijana prednja i stražnja sjedala te grijano vjetrobransko staklo, nova generacija multimedijskog sustava IntelliLink – sve su to aduti nove Insignije. U kabini vozača čeka elegantna kontrolna ploča i tri centimetra niži položaj sjedenja, nudeći sportskije i izravnije iskustvo vožnje. Zapremnina prtljažnika iznosi od 490 do 1450 litara. Premijerno će Insignia Grand Sport biti izložena u ožujku, na salonu automobila u Ženevi, a u Hrvatskoj se očekuje sredinom 2017. godine.

>> Opel Ampera-e između dva punjenja prevali 500 km

Komentara 7

Avatar HajdukLika
HajdukLika
11:40 13.12.2016.

Zgodan izgled bez kvalitete ništa ne znači. To talijanski proizvođači dnevno osjete. Opel je davnih sedamdesetih godina prokockao kvalitetu i do dana današnjega muku muči s inom.

IB
ibiza
10:45 13.12.2016.

super auto iako vozim VW ali sta ljepo izgleda moras reci

DU
Deleted user
11:44 13.12.2016.

A kada cemo mi napraviti takav auto ha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije