Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Redizajn

Nova Micra donosi velike promjene i nove tehnologije

Nissan Micra (1)
Nissan
27.07.2013.
u 16:00

Nova Nissan Micra predstavljena je u Bratislavi, a proizvodi se u Velikoj Britaniji.

Sa šest milijuna prodanih primjeraka Micra je bez sumnje jedan od najvažnijih dijelova Nissanove povijesti. Aktualni model upravo je prošao kroz zatezanje bora, no ono što je Nissan napravio svojem najmanjem automobilu je mnogo više od tipičnog redizajna. Promjene su zaista opsežne. Naime, na Micri nisu nova samo svjetla, maska i odbojnici, dijelovi koji se uobičajeno mijenjaju prilikom redizajna, već i mnogi dijelovi karoserije poput poklopca motora ili blatobrana što automobilu daje osjetno svježiji, moderniji ali i privlačniji izgled.

Najštedljiviji u klasi

Da to nije samo radizajn, svjedoče i velike promjene u unutrašnjosti. Primjerice, središnja konzola i ploča s instrumentima su potpuno nove, a promijenjene su i presvlake, materijali te ukrasni detalji. Velika se inovacija krije i ispod poklopca motora. Riječ je o benzinskom trocilindričnom motoru DIG-S. Novi 1,2-litreni motor ima izravno ubrizgavanje goriva te mehanički kompresor. Riječ je o najštedljivijem benzinskom motoru u gradskoj klasi, bez konkurencije. Da je njegova potrošnja zaista na razini dizelaša uvjerili smo se i u Bratislavi gdje je Micra prilikom gradske vožnje trošila samo 5,4 l/100 km, bez da smo previše štedjeli. Inače, Nissan deklarira potrošnju od 4,1 l/100 km u kombiniranoj vožnji, što je pohvalan podatak za automobil od 98 KS. Osnovni 1,2 benzinac koji također ima tri cilindra no nema kompresor razvija 80 KS i troši 5 l/100 km, dakle osjetno više.

Vrlo bogata oprema

Micra je sa 383 cm osjetno kraća od većine modela u segmentu, no mjesta u unutrašnjosti ne nedostaje. Stražnja klupa dovoljno je prostrana, a prtljažnik nešto manji nego kod dvadesetak centimetara dužih konkurenata. No zato je okretnost i praktičnost pri manevriranji i parkiranju u gradu na strani Micre. Top oprema donosi automatsku klimu, sustav Connect i alu naplatke. U seriji je i zanimljiv sustav PSM, čija je uloga mjerenje parkirnog mjesta te upozoravanje vozača može li se parkirati na određeno mjesto. Sustav je moguće namjestiti da u obzir uzima vještinu vozača. Nova Micra u Hrvatsku stiže sredinom rujna po cijeni od 73.900 kuna za osnovni model.

>>Sportski Nissan Juke Nismo u Hrvatskoj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije