Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORSCHEOVA LIMUZINA

Nova generacija Panamere sa 550 konjskih snaga do stotke za samo 3,6 sekundi

Porsche Panamera
Foto: porsche
1/7
08.07.2016.
u 09:39

Svi su motori u ponudi snažniji, boljeg odziva, ali reducirane potrošnje i emisije

U novoj generaciji Panamera još bolje spaja dvije krajnosti: vozne osobine pravog sportskog automobila i komfor luksuzne limuzine. Sprijeda je zadržala prepoznatljiv stil. I dalje je to sportski automobil dinamičnih proporcija. No, linija krova straga je 20 mm niža, što je stilska poveznica s Porscheovom dizajnerskom ikonom, modelom 911.

Panamera je dobila i novi branik te nova LED svjetla. Stražnja su svjetla stanjena i povezana uskim LED svjetlosnim elementom. Nova Panamera pomiče granicu između sportske i udobne vožnje. Motori i prijenosi su obnovljeni, kočnice pojačane, šasija usavršena, upravljački sustav je nov. Većina pokazivača na instrumentnoj ploči postala je digitalna, a interijerom dominira veliki centralni ekran osjetljiv na dodir. Pristup svim komandama krajnje je jednostavan, iako je bitno povećana paleta raznih sustava komunikacije, komfora i sigurnosti. Primjerice, sustav pomoći pri noćnoj vožnji koristi termalnu kameru kako bi uočio pješake ili životinje. Ipak, u tom prijelazu u budućnost ostao je i jedan podsjetnik na prošlost - brzinomjer je i dalje analogni.

Svi su motori u ponudi snažniji, boljeg odziva, ali reducirane potrošnje i emisije. Uvode se tri nova biturbo motora s direktnim ubrizgavanjem, uz pogon na sva četiri kotača i novi 8-brzinski prijenos s dvostrukom spojkom. V8 benzinski motor sa 550 KS i 770 Nm pogoni Panameru Turbo. Do stotke ju potjera za 3,8 sekundi (sa Sport Chrono paketom za samo 3,6 s). Postiže maksimalnih 306 km/h, a omjer snage i težine iznosi samo 3,6 kg po konjskoj snazi. Troši prosječnih 9,4 l/100 km. V6 benzinac od 440 KS ugrađuje se u Panameru 4S. U Panameri 4S Diesel je V8 stroj sa 422 KS i 850 Nm.

Nova Panamera u Njemačkoj stoji od 113.027 eura.

Komentara 1

BI
Biouskoli91
13:35 08.07.2016.

Sica. Mogu odma 3 uzeti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije