Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Multipraktik

Nova generacija Berlinga stigla u Hrvatsku po početnoj cijeni od 131.900 kn

Citroën Berlingo
Foto: Citroën
1/8
19.10.2018.
u 08:50

Berlingo sada ima 100 litara više prtljažnog prostora – ukupno 775 l ili čak 1050 u XL verziji – a nudi se i 19 sustava za pomoć u vožnji

Treća generacija Citroen Berlinga, najprodavanijeg automobila u svom segmentu i utemeljitelja klase vozila za slobodno vrijeme izvedenih iz gradskih dostavnjaka, stigla je u Hrvatsku. Novitet se nudi po početnoj cijeni od 131.900 kuna. Berlingo, od 1996. prodan u 1,7 milijuna primjeraka, vrlo je popularan i u Hrvatskoj gdje je u 21 godinu prodano 7770 putničkih verzija (ukupno 14.572). Dakako, stiže i nova generacija dostavne verzije, ali iduće godine.

Berlingo dolazi u dvije veličine, standardnoj M verziji dugačkoj 440 cm i produženoj XL verziji od 475 cm dužine. Novost je da su obje dostupne s pet i sedam sjedala uz tri odvojena i jednako velika sjedala u drugom redu (s tri isofix sidrišta). Berlingo je i dalje prostran i modularan uz prtljažnik zapremnine 775 litara (+100 litara) odnosno 1050 litara u XL verziji. Dvoja klizna vrata, “magic flat” sustav preklapanja sjedala kojim se dobiva ravna podnica uz mogućnost utovara predmeta do 270 cm duljine (305 u XL-u), više pretinaca za odlaganje predmeta, kao i novi praktičan otvor prtljažnika – sada se može otvoriti i samo prozor – glavni su aduti pravog obiteljskog automobila kojeg vole ljudi skloni avanturama u prirodi.

Citroën Berlingo
1/8

Prvi je put Berlingo izrađen na dvije platforme. EMP2 je na prednjem kraju, a time je Berlingo dobio bolju upravljivost (električni servo upravljač, manji radijus okretanja) i optimiziranu težinu te mogućnost korištenja najnovijih sustava pomoći u vožnji. Stražnji dio je, pak, dodatno produžen kako bi se dobilo više tovarnog prostora i optimizirala korisna širina između unutrašnjih blatobrana.

Berlingo nudi 19 tehnologija za pomoć u vožnji kao što su head-up display u boji, prilagodljivi tempomat s funkcijom zaustavljanja, električna parkirna kočnica, kamera za vožnju unatrag/Top Rear Vision, Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent ili elektronski nadzor stabilnosti prikolice.

U vožnji je Berlingo sada još udobniji i osjetno lakši za rukovanje. Bez obzira na svoj prepoznatljiv sandučasti oblik sasvim je ugodan i u vožnji zavojitom cestom.

Na hrvatskom je tržištu u ponudi s tri razine opremljenosti: Start, Live, Feel. Nudi se s benzinskim PureTech 110 motorom te dizelskim BlueHDi 75, 100 i 130 motorima. Početna cijena dizelske izvedbe duljine M za novi Berlingo Start Blue HDi 75 iznosi 131.000 kn (bez klima-uređaja), a za benzinsku izvedbu Feel PureTech 110 valja dati 144.900 kn. Očekuje se da će najtraženija biti izvedba s dizelskih 100 konja i sa srednjom razinom opreme Live koja stoji 149.900 kuna.

Pogledajte i video najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Olujni
Olujni
13:03 27.10.2018.

15.000 kn vise od ovog sanduka kosta Hynday Tucson dizel sa srednjim paketom opreme, znam da!nije isti segment vozila, ali ovaj Citroen je stvarno jako "povoljan" kao i inace svaki Citroen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije