Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Nova Buba još sličnija kultnom izvorniku

buba (1)
Foto: VW
1/6
19.04.2011.
u 12:30

Linija krova automobila sada je mnogo sličnija onoj s automobila koji je u originalnoj izvedbi prodan u 21,5 milijuna primjeraka

Drugu generaciju nove Bube VW  je prvi put pokazao na sajmu automobila u Shangaiju. Time je još jednom potvrđeno koliko je kinesko tržište važno proizvođačima automobila. Nova Buba zamjenjuje prvu generaciju nove Bube, kojom je VW 1998. godine pokrenuo lavinu retro automobila.

Novi izgled nije revolucionarna promjena, ali se primjećuje da je sličniji izvorniku. Linija krova automobila sada se vratila korijenima i sličnija je originalu nego prva generacija remakea legendarne Bube, koji je u originalnoj izvedbi prodan u 21,5 milijuna primjeraka.

Dimenzije se nisu mnogo promijenile. U širinu je porasla 8,5 cm, a 1,3 cm niža je od prethodnika. Novine su nova bi-xenon svjetla, 19-colni naplaci i sportski ispušni sustav.

Novu Bubu pokretat će najnoviji VW-ovi motori – 2-litreni četverocilindarski TSI benzinac od 200 KS i 280 Nm okretnog momenta. Osim serijskog 6-stupanjskog ručnog mjenjača, u ponudi će biti i 6-stupanjski DSG mjenjač.

Dizelska ponuda odnosi se na 2-litarski TDI snage 140 KS i 320 Nm okretnog momenta i potrošnju od 6,7 l goriva. Cijena i kada će stići na naše tržište još su nepoznanice.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar potrosnja-goriva.net
potrosnja-goriva.net
12:56 20.05.2011.

nema dušu kao original, ali svejedno jako lijep auto!

LI
liliZG
13:44 03.06.2011.

........original je original, ali ova druga verzija nove bube mi bolje izgleda nego ona prva.....il je to možda zato što nisam mogla preboljeti original pa se nisam srodila sa novom bubom kad je izašla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije