Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNA OPREMA

Nosač bicikla za auto može se unajmiti, ali i ugraditi

FlexFix
Foto: Opel
1/2
31.08.2014.
u 09:00

Tu opciju ne nude svi proizvođači, a u pravilu se radi prilikom proizvodnje automobila. Naknadna ugradnja bila bi neisplativa

Bicikl je (opet) sve popularnije sredstvo za prijevoz, razonodu i rekreaciju. No, i to prijevozno sredstvo često treba u automobilu prevesti, primjerice, do izletišta ili željene biciklističke rute. Najpraktičniji način prijevoza je onaj pomoću nosača za bicikl - stražnjeg ili krovnog - što tim više dolazi do izražaja ako uz bicikl prevozite i više putnika te prtljagu.

Ovisno koliko ga često koristite, nosač bicikla možete kupiti ili iznajmiti. Najnapredniji nosač trenutno za svoje modele nudi Opel, no najbolje ga je ugraditi prilikom proizvodnje vozila. Naknadna ugradnja nije isplativa, jer Opelov FlexFix ugrađuje se u stražnji branik iz kojega se po potrebi izvlači. FlexFix sustav za Merivu stoji 6468 kuna. Želite li ga ugraditi u novu Zafiru Tourer, valja izdvojiti 7334 kn, a podrazumijeva stražnji nosač za dva do četiri bicikla. U slučaju Astre SportsTourer FlexFix stoji 5761 kn.

Ako vam nije bitno je li dodatna oprema iz službene ponude proizvođača vašeg vozila, možete potražiti i nosače bicikla drugih proizvođača, koji se naknadno montiraju na automobil. Primjerice, Thule Pro Ride aluminijski nosač bicikla može se kupiti za 719 kn (za gotovinu). Crni čelični nosač bicikla Thule Free Ride 532-2 po istim uvjetima stoji 422 kn. Na akciji se Thule Clip-on 9103/9104 stražnji nosač tri bicikla koji se montira na zadnja vrata može kupiti za 999 kn (gotovina: 899 kn). Takav se može unajmiti za 30 kn dnevno. Običniji nosač jednog bicikla može se unajmiti za 10 kuna dnevno.

>> Bike.hr savjetuje - kako opremiti bicikl za svakodnevnu gradsku vožnju

>> Ovo su najbolji/najpovoljniji krovni nosači za skije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije