Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Ovo su najzanimljiviji modeli BMW-a na Njuškalu

Prosječna starost trenutačno oglašenih automobila za prodaju je devet godina, a u prosjeku su prošli 146 tisuća kilometara
15. siječnja 2018. u 10:20 2 komentara 10891 prikaza
Njuškalo - rabljeni automobili
Foto: Njuškalo
Pogledajte galeriju 1/5

Na Njuškalu je samo u prošlom mjesecu predano više od 14 tisuća novih oglasa rabljenih automobila. Posjetitelji i potencijalni kupci mogu birati između 68 marki i 821 modela različitih automobila koji su oglašeni.

SVI ĆE POJEFTINITI Koliko će koštati automobili prema novoj uredbi: Sandero jeftiniji 649, a luksuzni Audi SQ7 95.503 kn

Kategorija Auto Moto bilježi više od 450 tisuća oglasa, među kojima su i oglasi za osobne automobile, rezervne dijelove i opremu, gospodarska vozila, oldtimere i drugo. Kategoriju u prosjeku mjesečno posjeti gotovo 700 tisuća potencijalnih kupaca, a u prosincu je zabilježeno gotovo 25 milijuna detaljnih pregleda oglasa.

Najzastupljenije marke su VW i BMW, dok se od modela najviše nude VW Golf, BMW serija 3 i Opel Astra. Jedini francuski automobil u top 10 najzastupljenijih modela je Renault Clio koji se nalazi na petom mjestu.

Njuškalo - rabljeni automobili | Autor : Njuškalo Foto: Njuškalo

Najzastupljeniji oglašeni modeli osobnih automobila

Prosječna starost trenutačno oglašenih automobila za prodaju je devet godina, a u prosjeku su prošli 146 tisuća kilometara

Ako pogledamo prosječnu godišnju kilometražu koju vlasnici prelaze svojim limenim ljubimcima, uočljivo je da vozači BMW-a i Audija prelaze najviše kilometara, u prosjeku gotovo 20 tisuća godišnje. U top pet marki automobila kojima se prelaze najveće kilometraže nalaze se Škoda, čiji vozači prosječno prijeđu nešto više od 19 tisuća kilometara godišnje te Volkswagen i Volvo koji prosječno prijeđu nešto više od 18 tisuća kilometara u godini.

Brojke o prosječnim kilometrima automobila prijeđenima u jednoj godini govore i o samoj izdržljivosti i pouzdanosti te marke. Kako BMW prednjači u tim brojkama, a u samom vrhu je najzastupljenijih i najprodavanijih marki u Hrvatskoj, Njuškalo ovog puta donosi pregled oglašenih BMW modela.

BMW

Trenutačno najpopularniji BMW-ov model je „trojka“ koja nosi oko 40 posto BMW-ove proizvodnje, a proizvodnja je počela daleke 1975. godine kada je predstavljen model E21. Pravi boom na tržištu „trojka“ je doživjela pojavom modela E30, popularne „kockice“, nakon čega su E36 i E46 modeli dodatno privukli fanove iz cijelog svijeta. Trenutačno je u proizvodnji šesta generacija „trojke“, model F30.

Na Njuškalu se prodaje više 2 i pol tisuće raznih modela BMW-a. Najzastupljenija je serija 3, dok se na drugom i trećem mjestu nalaze serija 5 i serija 1.

Prosječna starost oglašenih BMW automobila je 8 i pol godina, a prosječno su prešli gotovo 165 tisuća kilometara.

Zanimljivo, kada se pogleda detaljnije po BMW modelima, najveću godišnju kilometražu prelazi BMW serije 3 u Gran Turismo izvedbi, čiji vlasnici prosječno prelaze više od 28 tisuća kilometara godišnje, gotovo 10 tisuća više od vlasnika izvornog BMW-a serije 3.

Gotovo 90 posto BMW-a na Njuškalu prodaje se s dizelskim motorom. U ponudi su i modeli s električnim pogonom, među kojima je najpopularniji i3, kojem se konačna cijena kreće oko 26 tisuća eura.

Serije 1, 3 i 5 najpopularniji su modeli, pa u nastavku donosimo kretanje prosječnih traženih cijena prema godini proizvodnje, počevši od 2005.

Njuškalo - rabljeni automobili | Autor : Njuškalo Foto: Njuškalo

Kretanje cijena BMW modela kroz godine

Nakon pet godina, najmanji gubitak vrijednosti pokazuje serija 3, koja gubi 48 posto vrijednosti. Serija 1 nakon pet godina na vrijednosti gubi oko 51 posto, dok „petica“ čak i do 60 posto. Uspoređujući modele iz 2005. godine s modelima iz 2017., uočljivo je kako 12 godina stari modeli „jedinice“ i „trojke“ imaju 74 posto nižu cijenu, dok „petica“ iz 2005. ima cijenu gotovo 85 posto nižu od „petice“ iz 2017.  

Volkswagen, BMW i Audi najpregledavanije marke u prosincu

U prosincu su uz VW Golf, BMW serije 3 i serije 5 bili najpregledavaniji modeli.

Njuškalo - rabljeni automobili | Autor : Njuškalo Foto: Njuškalo

Najzanimljiviji modeli BMW-a na Njuškalu

Njuškalo - rabljeni automobili | Autor : Njuškalo Foto: Njuškalo

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-6-640d-automatik-oglas-24109519

 

Njuškalo - rabljeni automobili | Autor : Njuškalo Foto: Njuškalo

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-8-i8-automatik-oglas-23178090

Pogledajte i galeriju: Evo u kakvim se moćnim automobilima voze nogometaši

Njuškalo - rabljeni automobili
1 / 24
U nastavku galerije pogledajte kakve jurilice voze nogometaši (i neki bivši), a počet ćemo s Lukom Modrićem. Evo koji je automobil dobio hrvatski kapetan od sponzora Audija...
Honda Civic Honda Civic na testu: motor i oprema su vrhunski, ali i cijena ih prati u stopu MNOGI SU JE VOZILI Prije 40 godina proizveden posljednji Volkswagenov kultni automobil Prometna policija SMRT NA CESTAMA Glavni krivci za više poginulih: Preblage kazne i stari automobili
usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • Hladan:

    A zašto vi iz Večernjaka ne stavite na ove članke o Njuskalu oznaku promo ili plaćeni oglas? Pa pola auto stranice su vam reklamni članci o Njuškalu!!

  • Avatar pittbull
    pittbull:

    To je bas za standard u HR,pogodili ste sa oglasom kao prstom u .....